REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamente šią savaitę posėdžiaus Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija - jos nariai diskutuos dvigubos pilietybės bei emigracijos klausimais, taip pat aptars užsienyje dirbančių tėvų Lietuvoje paliktų vaikų likimus.

REKLAMA
REKLAMA

Penkias dienas truksiančiame komisijos posėdyje dalyvaus Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, užsienio lietuvių bendruomenių atstovai, Lietuvos parlamentarai, ministerijų atstovai ir visuomenės veikėjai.

REKLAMA

Pirmadienį po sveikinimo kalbų delegatai turėtų priimti 8 rezoliucijas, kuriose bus nuo raginimų politikams išsaugoti Lietuvoje gimusių žmonių pilietybę iki tautos kultūros paveldo JAV išsaugojimo.

Kitą dieną susirinkę Lietuvos Seimo ir pasaulio lietuvių atstovai paminės genocido dieną. Pasaulio lietuviams taip pat bus pateikta informacija apie Lietuvos televizijos programų transliavimą į JAV bei diskutuojama apie Lietuvos žiniasklaidos vaidmenį valstybės įvaizdžio formavimui.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį komisijos dalyviai aptars dvigubos pilietybės problemas bei jų sprendimo būdus. Dvigubos pilietybės klausimas yra itin aktualus užsienio lietuviams - tapę valstybės, kurioje gyvena, piliečiais jie iškart praranda Lietuvos pilietybę. Dvigubos pilietybės problematika bus diskutuojama bendrame Seimo ir Pasaulio lietuvių komisijos bei parlamento Užsienio reikalų, Žmogaus teisių komitetų ir Konstitucijos komisijos susitikime.

Priešpaskutiniąją sambūrio dieną dėmesys teks migracijos klausimams - delegatai mąstys, kaip suvaldyti migracijos iš Lietuvos srautus, taip pat diskutuos apie Lietuvos diplomatinių atstovybių ryšius su pasaulio lietuvių bendruomenėmis, aptars užsienio valstybėse dirbančių lietuvių vaikų, paliktų tėvynėje, problemas.

Penktadienį bus rengiama spaudos konferencija ir priimamos galutinės rezoliucijos.

Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija buvo suformuota šių metų birželį, ją sudaro 9 parlamentarai, Lenkijos, Belgijos, JAV, Kanados, Austrijos ir Rusijos lietuvių bendruomenių atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų