REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusai, baltarusiai ir ukrainiečiai nesiliaus gėrę svaigiuosius gėrimus, ir bet kurios to draudimo priemonės neduos rezultatų, įsitikinęs Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš netikiu, jog gali ateiti laikas, kad mes - rusai, baltarusiai ir ukrainiečiai - liausimės gėrę. Tai mūsų nacionalinė tradicija, mūsų nacionalinis turtas", - sakė A.Lukašenka penktadienį Minske spaudos konferencijoje Rusijos žiniasklaidos priemonių atstovams, atsakydamas į klausimą apie tai, kad vis daugiau geriama alaus.

REKLAMA

"Draudimo metodai, esančiai šiai situacijai, beverčiai", - mano Baltarusijos vadovas. "Nereikia žengti neprotingų žingsnių, reikia daryti taip, kad būtų galima padaryti mažiau žalos", - pridūrė jis.

Drauge A.Lukašenka pažadėjo , kad "mes kovosime su šiuo reiškiniu protingai".

"Žmogų reikia užimti, žmogus turi dirbti ir branginti savo darbą. Žmonės taip pat turi sportuoti ar domėtis sportu. Aš žinau pagal save, vaikystėje aš taip mėgau žaisti futbolą, aš norėjau būti sportininkas, o man mokykloje pasakė, kad sportininkai negeria, nerūko", - pridūrė A.Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat prisipažino: "Aš pats apie svaigiuosius gėrimus menkai išmanau, alaus iš viso nemėgstu". Tuo tarpu Baltarusijos prezidentas mano, kad geriau gerti nestipriuos gėrimus ir alų nei stiprius.

Jis taip pat mano, jog netikslinga uždrausti alaus reklamą. "Uždrausti reklamą ir taip baimintis, kad net kovoti su alumi, tiesiog juokinga, turint omenyje mūsų ir jūsų požiūrį į alų", - sakė prezidentas.

Be to, A.Lukašenka pažymėjo, jog teigiamą efektą davė faktiškai įvesta alkoholio gamybos monopolija Baltarusijoje. "Pas mus mažiau falsifikuotų svaigiųjų gėrimų, jeigu jų gaunama, tai tik daugiausiai iš jūsų (iš Rusijos), - sakė jis, kreipdamasis į Rusijos žurnalistus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų