REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausia imigrantų iš Rytų Europos šalių banga pasiekė net ir tuos D. Britanijos regionus, kurių niekada anksčiau emigrantai nebuvo pasiekę. Plačiausiai pasklidę yra lenkai ir lietuviai, remdamasis vakar paskelbtais oficialaus tyrimo duomenimis skelbia „The Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Britų Nacionalinės statistikos biuras skelbia, kad darbuotojų iš Rytų Europos šalių, 2004 m. įstojusių į Europos Sąjungą, imigracijos banga buvo pats didžiausias vienkartinis emigrantų antplūdis Jungtinės Karalystės istorijoje.

REKLAMA

Statistikai, išanalizavę 504 478 iš naujųjų ES valstybių atvykusių darbuotojų užimtumo duomenis, nustatė, kad ši emigrantų banga palietė absoliučiai visus šalies regionus. Jie pažymėjo ir išskirtinius šio antplūdžio bruožus: absoliuti dauguma atvykėlių yra jauni (82 proc. jų – 18 – 34 metų amžiaus), nevedę (93 proc.) vyrai (57 proc.).

Skelbiama, kad dauguma atvykusių į šalį 2005 m. dirbo menkos kvalifikacijos reikalaujančius darbus, nors daugelis savo šalyse buvo įgiję gerą išsilavinimą.

Daugiau nei 64 proc. atvykusiųjų dirbti į D. Britaniją yra lenkai. Antroji pagal dydį grupė – lietuviai. Jie, kaip ir lenkai, yra plačiai pasklidę po visą šalį. „Guardian“ pažymi, kad 9 iš 10 emigrantų iš Rytų Europos Northumberlando Castle Morphet mieste yra lietuviai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų