REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio banko vadovas ragina turtingas valstybes daugiau pinigų skirti kovai su visuotiniu skurdu, - rašoma „BBC“.

REKLAMA
REKLAMA

Robertas Zoellickas pasakė, kad šalių grupė „G8“ turėtų teikti didelę finansinę paramą skurdžiausioms valstybėms.

REKLAMA

Savo kalboje Zoellickas akcentavo, kad bankas sutelks savo dėmesį į šešis tikslus, įskaitant pagalbą šalims, išgyvenančioms laikotarpį po konfliktų bei didesnę paramą arabų kraštams.

Šis buvęs diplomatas savo skandalingą pirmtaką Paulą Wolfowitzą pakeitė birželio mėn.
Žymėdamas 100 dienų savo poste ir laukdamas spalio 20 d. įvyksiančio kasmetinio banko susitikimo, Zoellickas nubrėžė savo viziją, kaip jis įsivaizduoja 185 narius turinčios organizacijos prioritetus.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė, kad parama skurdžiausioms pasaulio šalims turi ženkliai išaugti. Jis nurodė turtingiausius banko donorus, kurie prieštarauja skirti 39 mlrd. dolerių, kurių, banko teigimu, reikia aprūpinant besivystančias šalis pigiomis paskolomis ir subsidijomis.

Vašingtone pasakytoje kalboje jis teigė: „Reikia, kad „G8“ ir kitos išsivysčiusios šalys paverstų savo žodžius iš aukščiausio lygio susitikimo deklaracijų rimtais skaičiais“.

Kartu jis pažymėjo, kad „vidutines pajamas“ gaunančios valstybės su sparčiai augančiomis ekonomikomis, tokios kaip Indija, Kinija ir Brazilija taip pat neturi būti ignoruojamos, nes jose gyvena 70 proc. skurdžiausių pasaulio žmonių.

Jis pridūrė, kad kitus esminius organizacijos tikslus turi sudaryti lengviau prieinami vaistai nuo ŽIV ir maliarijos Afrikoje bei didesnis dėmesys prekybos ir aplinkosaugos problemoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų