REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį 15 val. sostinės Rusų dramos teatre įvyks šiemet antrą kartą "Vilnius Jazz" surengto jaunimo originalios kūrybos džiazo konkurso "Vilnius Jazz Young Power" finalas.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunosios džiazo atlikėjų kartos ugdymas - viena svarbiausių "Vilnius Jazz" užduočių. Šiame renginyje nuolat pristatomos perspektyviausios šalies jaunosios džiazo kartos grupės, festivalio metu vykdomos edukacinės programos.

REKLAMA

Šį sekmadienį nuo 11 iki 14 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje meistriškumo kursus jaunimui ves Sainkho Namtchylak.

Siekdami dar labiau paskatinti jaunųjų džiazo muzikantų kūrybingumą "Vilnius Jazz" rengėjai pernai įsteigė respublikinį "Vilnius Jazz Young Power" konkursą jaunimui iki 27 metų ir nutarė skirti jo lyderiams vieną festivalio koncertų.

"Vilnius Jazz Young Power" yra unikalus. Šio konkurso tikslas – įkvėpti jaunimą kurti ir pristatyti savo kompozicijas, o ne tik interpretuoti džiazo standartus, kaip kituose džiazo konkursuose. Todėl šiame renginyje skamba ne tik kompozicijos privalomomis temomis iš rengėjų pasiūlyto sąrašo, bet ir konkursantų kūryba.

REKLAMA
REKLAMA

2-ojo "Vilnius Jazz Young Power" konkurso finalininkai paaiškėjo gegužės 16 dieną sostinės klube "Tamsta".

"Vilnius Jazz" prodiuserio Antano Gusčio vadovaujama žiuri (LMTA džiazo skyriaus vedėjas Artūras Anusauskas, pedagogai ir džiazo muzikantai Liudas Mockūnas bei Vytis Nivinskas, Vilniaus kolegijos Menų fakulteto Ritminės muzikos katedros vedėjas Sigitas Giedraitis ir muzikologė Jūratė Kučinskaitė) teisę kovoti dėl "Grand Prix" jau festivalio "Vilnius Jazz" scenoje suteikė trims konkursantams.

Tai - Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) absolventas, pianistas Dmitrijus Golovanovas, jo ir LMTA magistranto saksofonininko Juozo Kuraičio duetas "1+1" bei LMTA studento, gitaristo Karolio Jančenkovo grupė "Untitled" (K.Jančenkovas, Nojus Jurkus - saksofonas, Vytautas Skudas - trimitas, Domas Žostautas - bosinė gitara, Marius Leiburas - būgnai).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Vilnius Jazz" scenoje svečio teisėmis greta pretendentų į "Grand Prix" pasirodys ir originaliausia pripažinta konkurso kompanija – LMTA studentės Valentinos Jaronskajos suburta trijų akordeonininkų (Nerijus Bakula, Romas Morkūnas, Audrius Pazniokas) ir dviejų vokalisčių (V.Jaronskaja ir Rūta Švilpaitė) grupė "QU5", kurią šį kartą papildys būgnininkas Andrius Kairys.

Pasak "Vilnius Jazz" prodiuserio A.Gusčio, konkursas yra vienas svarbiausių festivalio akcentų.

"Europos džiazo festivalių auditorija sensta kartu su jų rengėjais, - sakė A.Gustys, neseniai išrinktas į Europos džiazo tinklo (Europe Jazz Network) direktorių tarybą. – Pasipriešinti šiai tendecijai galime tik ugdydami naujas džiazo kūrėjų ir mėgėjų kartas".

REKLAMA

Anot prodiuserio, rengiant "Vilnius Jazz Young Power" konkursą tikimasi paskatinti gabų jaunimą ne tik plėtoti Vilniaus džiazo mokyklos tradicijas, bet ir įlieti joms naujo kraujo, atnaujinti džiazo mėgėjų auditoriją.

Konkurso nugalėtojus "Vilnius Jazz" įsipareigoja globoti ir toliau.

Festivalio inf.
www.vilniusjazz.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų