REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje sulaikytas vienos mūsų šalies rusakalbių organizacijos vadovas Aleksandras Lependinas Rusijos žiniasklaidai skundėsi dėl lietuvių pasieniečių elgesio ir grasino jiems nemalonumais, rašo "Lietuvos žinios". 

REKLAMA
REKLAMA

Traukiniu iš Vilniaus į Maskvą vykęs Lietuvoje veikiančios Jungtinės rusakalbių piliečių tarybos pirmininkas A.Lependinas buvo sulaikytas užvakar. Iš traukinio Kenos stotyje jį išlaipino pasienio posto pareigūnai.

REKLAMA

Vienai Rusijos naujienų agentūrai A.Lependinas skundėsi, kad jį sulaikę Lietuvos pasieniečiai elgėsi ne itin pagarbiai: nepaaiškino sulaikymo motyvų ir net uždarė į kamerą. "Po dokumentų patikrinimo pasieniečiai be ceremonijų liepė susirinkti daiktus ir nieko nepaaiškinę išlaipino mane iš traukinio. Mane pasodino į laikinojo sulaikymo kamerą, už grotų", - tvirtino A.Lependinas.

Organizacijos pirmininkas teigė, kad pasieniečiai jo pasą tikrino dvi valandas. "Kiek supratau, tikrinant mano dokumentus suveikė kompiuterinė sistema, kuri pranešė, kad paso savininkui draudžiama išvykti iš šalies", - pasakojo jis. Vakar LŽ susisiekė su Rusijoje viešinčiu A.Lependinu, tačiau apie sulaikymą pasienyje jis kalbėti nenorėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) patvirtino, kad pasieniečiai iš tiesų buvo sulaikę A.Lependiną. VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis paneigė, kad Lietuvos rusakalbius vienijančios organizacijos vadovas buvo sulaikytas dėl savo veiklos. "A.Lependino veikla mūsų tikrai nedomina. Tai buvo eilinis sulaikymas ir patikrinimas", - tvirtino jis. Pasak G.Mišučio, tikrindami dokumentus pasieniečiai nustatė, kad už skolas antstoliams A.Lependino ieško Kauno policija.

Vyriškį sulaikę pareigūnai nuvedė jį į tarnybines patalpas. VSAT atstovas paneigė sulaikytojo žodžius, esą jis buvo uždarytas į kamerą. Kol pasieniečiai baigė tikrinti traukinį, A.Lependinas buvo paliktas sulaikytiesiems skirtame specialiame kambaryje. Pasak G.Mišučio, ši patalpa visiškai nepanaši į grotuotą kamerą. Po apklausos buvo sutvarkyti reikiami dokumentai ir pasieniečiai, įteikę šaukimą apsilankyti pas antstolį, A.Lependiną paleido.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieną iš Lietuvos rusakalbių lyderių sulaikę pareigūnai pasakojo, kad jis reiškė nepasitenkinimą sulaikymu ir grasino pasieniečiams rimtomis bėdomis.

Prieštaringai vertinamos Jungtinės rusakalbių piliečių tarybos vadovas negailėjo kritikos Lietuvos pareigūnams. A.Lependinas tvirtino, kad pasieniečiai esą ragino jį atsisakyti kelionės į Rusijos sostinę ir sugrįžti į Vilnių. Tačiau jų įkalbinėjimams A.Lependinas nepasidavė ir darbo reikalais išvyko į Maskvą.

Roberta Tracevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų