REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra slepia prokurorų, kurie iš naujo narplios Baltarusijoje žuvusio saugumo karininko Vytauto Pociūno žūties aplinkybių bylą, pavardes, antradienį rašo dienraštis „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Dienraščiui pirmadienį pasidomėjus, kam buvo pavesta iš naujo atlikti tyrimą, generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis vakar aiškino to nežinąs, o ikiteisminį tyrimą byloje atlikęs prokuroras Justas Laucius pasiūlė į Generalinę prokuratūrą kreiptis raštu.

REKLAMA

Prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Aurelija Juodytė pirmadienį patvirtino, jog nuspręsta viešai neįvardyti V. Pociūno bylos tyrėjų.

„Tyrimą vykdo ne vienas žmogus. Anksčiau žiniasklaidos atžvilgiu buvo laikomasi kitos pozicijos, bet ji nepasiteisino, todėl dabar remiamės Baudžiamuoju kodeksu, kad informacija apie tyrimą nėra skelbiama“, – sprendimo motyvus paaiškino A. Juodytė.

Atnaujinti mįslingos buvusio saugumiečio žūties tyrimą Generalinę prokuratūrą įpareigojo teismas, išnagrinėjęs našlės Liudvikos Pociūnienės skundą. Jame buvo tvirtinama, kad teisėsaugininkai net netyrė versijos, kad V. Pociūnas buvo nužudytas, o jo mirtis galbūt susijusi su darbu Valstybės saugumo departamente.

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas po teismo sprendimo aiškino, kad byla nebus perduota J. Lauciui ir jo sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą peržiūrėjusiam prokurorui Algimantui Kliunkai.

Lauryna Vireliūnaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų