REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy antradienio vakarą laukiamas Maskvoje, kur jį Kremliuje priims Rusijos lyderis Vladimiras Putinas, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Tai bus pirmasis dvišalis šių politikų susitikimas. Manoma, kad prezidentai svarbiausią vietą antradienį bei trečiadienį vyksiančiose diskusijose skirs energetiniam bendradarbiavimui, Irano branduolinei programai bei Kosovo nepriklausomybės dilemai.

REKLAMA

Praėjusią savaitę vizito Bulgarijoje metu N. Sarkozy buvo apkaltinęs V. Putiną komplikuojant pasaulio problemų sprendimą. Prancūzijos prezidentas tuomet dar pridūrė, kad didžiosios valstybės turi suprasti, jog egzistuoja ne tik valstybių teisės, bet ir įsipareigojimai.

Prancūzijos lyderis siekia, kad tarptautinė bendruomenė įvestų griežtesnes sankcijas urano sodrinimo darbų nenorinčiam atsisakyti Iranui. Didžioji Britanija bei JAV remia tokią N. Sarkozy poziciją, tačiau naujoms sankcijoms priešinasi ne tik Maskva, bet ir Berlynas bei Pekinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Be nuolankaus susitaikymo bei karo –  žodžių, kurie mano žodyne neegzistuoja, - yra ir kitas atsakingas kelias: sankcijų Iranui didinimas, kad šis pagaliau ateitų į protą, arba dialogas, jei Teheranas nuspręstų gerbti savo prisiimtus įsipareigojimus“ – savo mintis dėstė N. Sarkozy laikraščiui „Rossiyskaya Gazeta“. Prancūzijos lyderis dar kartą pareiškė esąs įsitikinęs sankcijų veiksmingumu ir teigė į kompromisus nesileisiąs.

Prezidentų susitikime taipgi bus aptartas galimas dviejų energetikos milžinų – prancūzų „Total“ bei rusų „Gazprom“ – bendradarbiavimo galimybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų