REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusija palieka sau teisę padidinti vizų Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos piliečiams kainas, - šiandien pranešė Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos konsulinės valdybos viršininkas Andrejus Giro.

REKLAMA
REKLAMA

Agentūros „BELTA“ duomenimis, jo žodžiais, šis klausimas nebus aptariamas derybose – Baltarusijos pusė priims tokį sprendimą, kuris atrodys tikslingas.

REKLAMA

„Galimi trys būdai: veidrodinis principas, vizų kainas pakeliant iki 60 eurų, galima palikti 5 eurų lygio kainą ir taip vilioti turistus bei verslininkus, o galima pasirinkti aukso vidurį“, - pasakė Andrejus Giro.

Jis pažymėjo, kad dabartiniu metu ši problema svarstoma su visomis suinteresuotomis Baltarusijos ministerijomis ir žynybomis. Būsiąs priimtas gerai pasvertas ir visus faktorius atitinkantis sprendimas, turint omenyje šalies kaip tranzitinės valstybės patrauklumą ir įvažiuojamojo turizmo stimuliavimą.

Baltarusija derasi su Lietuva, Latvija ir Lenkija dėl abipusio piliečių įvažiavimo, šioms šalims įstojus į Šengeno sutarties zoną, kas numatyta 2008 m. sausio 1 d. Turima omenyje supaprastinta vizų išdavimo tvarka kai kurioms piliečių kategorijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų