REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Darbiečiai" visais būdais bando išvaduoti namų arešto sąlygomis gyvenantį savo ekslyderį Viktorą Uspaskichą - šį kartą Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) buvo prašoma grąžinti kandidato neliečiamybę, tačiau komisija buvo nepajudinama.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, diskusija dėl neliečiamybės grąžinimo kandidatui į Seimą V.Uspaskichui buvo tik teorinė.

REKLAMA

"Komisija jau sykį nusprendė leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, o naujų argumentų neatsirado. Prokurorai jau skyrė kardomąją priemonę. VRK privalėjo išnagrinėti prašymą, tačiau diskusija buvo tik teorinė", - penktadienį BNS sakė Z.Vaigauskas.

"Darbiečiai" savo prašymą motyvavo tuo, kad V.Uspaskichas prieš savaitę savo noru grįžo į Lietuvą, duoda parodymus teisėsaugai, todėl esą jokio nėra pagrindo teisinės neliečiamybės panaikinimui.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas praėjusį ketvirtadienį paleido V.Uspaskichą iš suėmimo ir skyrė jam namų areštą pusei metų, tačiau "darbiečiai" tokį sprendimą apskundė aukštesnės instancijos teismui prašydami panaikinti namų areštą - esą kardomoji priemonė yra "neadekvati".

Savo ruožtu prokurorai taip pat apskundė teismo nutartį. Prokurorai prašo atsižvelgti į skunde nurodytus motyvus ir skirti įtariamajam trijų mėnesių suėmimą.

Sprendimus dėl "darbiečių" ir prokurorų skundų teismas žada priimti pirmadienį.

V.Uspaskichas yra įtariamasis byloje, kurioje jo vadovauta Darbo partija kaltinama apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie pajamas ir išlaidas pateikimu Valstybinei mokesčių inspekcijai ir VRK. Pats "darbiečių" ekslyderis kaltu neprisipažįsta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau skelbta, kad prokurorų aptikta Darbo partijos "juodoji buhalterija" buvo vertinama maždaug 8 mln. litų, dabar, nepavirtintais žiniasklaidos duomenimis, kalbama apie 25 mln. litų.

Prokurorai prašė suimti V.Uspaskichą maksimaliam trijų mėnesių terminui, nuogąstaudami, kad jis vėl gali pabėgti iš Lietuvos. Įtariamasis pusantrų metų slėpėsi nuo Lietuvos teisėsaugos Maskvoje, prašė Rusijos politinio prieglobsčio. Praeitą savaitę, dėl tiksliai nežinomų motyvų grįžo į Lietuvą ir buvo trumpam sulaikytas, tačiau beveik iš karto paleistas.

REKLAMA

Naujo Seimo nario rinkimai, kuriuose dalyvauja ir V.Uspaskichas, rengiami Dzūkijos rinkimų apygardoje spalio 7 dieną, nes šį pavasarį parlamentaro mandato atsisakė bei Alytaus rajono mero kėdę pasirinko konservatorius Algiraso Vrubliauskas.

Kandidatas į Seimo narius pagal įstatymus įgyja teisinę neliečiamybę, tačiau rugsėjo 6-ąją komisija prokurorų prašymu leido "darbiečių" ekslyderį patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Kiek anksčiau "darbiečiai" skundėsi esą V.Uspaskichas dėl teismo skirto namų arešto negali normaliai dalyvauti rinkimų agitacijoje Alytaus rajone, nes jo gyvenamoji vieta yra Kėdainiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų