REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Teisėjų taryba patarė Prezidentui Valdui Adamkui skirti tris naujus apylinkės teismų teisėjus bei atleisti vieną apylinkės teismo teisėją.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš savaitę Prezidentas dekretu kreipėsi į Teisėjų tarybą prašydamas patarti dėl Kristinos Baškienės ir Kristinos Domarkienės skyrimo Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjomis ir Editos Kavaliauskienės skyrimo Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja. Atsižvelgusi į Pretendentų į teisėjus egzamino komisijos įvertinimą ir teismų pateiktus atsiliepimus apie pretendentes, Teisėjų taryba patarė jų skyrimui apylinkių teismų teisėjomis.

REKLAMA

Šiuo metu Klaipėdos miesto apylinkės teisme laisvos 3 teisėjų pareigybės, o Šiaulių miesto apylinkės teisme – 2 teisėjų pareigybės.

Teisėjų taryba taip pat patarė Prezidentui atleisti iš teisėjo pareigų savo noru Joniškio rajono apylinkės teismo teisėją Jolantą Grigaliūnienę.

Posėdžio metu buvo aptarti ir su Teismų įstatymo projektu susiję klausimai. Teisėjų tarybos pirmininkė ir kiti šiuo klausimu pasisakę Tarybos nariai akcentavo, kad iki šiol neišspręstos socialinių garantijų teisėjams užtikrinimo, darbo užmokesčio problemos. Šių problemų užsitęsęs sprendimas kelia grėsmę teisėjų korpuso formavimui, nes vis daugiau teisėjų palieka teismus, nerandama pretendentų į laisvas teisėjų vietas. „Kyla sunkumų net ieškant pretendentų į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą, nes norą jame dirbti pareiškė mažiau asmenų nei yra laisvų vietų“,– posėdyje informavo  šalies vadovo patarėja Aušra Rauličkytė.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjų taryba pritarė Pretendentų į teisėjus bei teisėjų karjeros siekiančių asmenų atrankos nuostatų bei Pretendentų į teisėjus bei teisėjų karjeros siekiančių asmenų vertinimo kriterijų pakeitimams. Šie keitimai buvo padaryti siekiant atrankos ir vertinimo proceso skaidrumo ir aiškumo tiek teisėjams, tiek visuomenei.

Kitas Teisėjų tarybos posėdis numatytas lapkričio 16 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų