REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkimų kampanija vienmadatėje Dzūkijos rinkimų apygardoje Alytaus rajone kaista - konservatoriai kaltina liberaldemokratų kandidatą Antaną Terlecką, esą jo platinamuose lankstinukuose skleidžiamos melagystės apie Tėvynės sąjungos keliamą teisininką Kęstutį Čilinską.

REKLAMA
REKLAMA

"Atkreipiame dėmesį, kad spaudoje, televizijos laidose ir agitaciniuose lapeliuose Jūs skleidžiate melą, šmeiždami kandidatą į Seimą K.Čilinską. (...) Įspėjame Jus, kad už šitą veiklą Jūs būsite patrauktas baudžiamojon atsakomybėn", - rašoma trečiadienį Tėvynės sąjungos išplatintame kreipimesi į liberaldemokratus.

REKLAMA

Anot konservatorių, teiginiai, kad K.Čilinskas buvo Lietuvos komunistų partijos Joniškio rajono komiteto pirmuoju sekretoriumi, kad privatizavo "Alytaus tekstilę" yra išgalvoti, siekiant apgauti rinkėjus ir laimėti daugiau balsų.

Tėvynės sąjungos įspėjimas yra skiriamas ir neseniai liberaldemokratų gretas parlamente papildžiusiam Petrui Gražuliui, kuris esą agituodamas balsuoti už A.Terlecką taip pat "skleidžia melą".

Koservatorių susirūpinimą sukėlė parlamentaro straipsnis, kuriame jis teigia, jog K.Čilinskas neatsliepė į "viešus prašymus", "neapgynė nuskriaustų vaikų, tėvų ir mokytojų interesų", nes neapskundė teismui rugpjūtį priimto Alytaus rajono savivaldybės sprendimo uždaryti devynias mokyklas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu pats P.Gražulis tik apsidžiaugė gavęs konservatorių įspėjimą.

"Vadinas, gerai dirbu. Tik tiek galiu pasakyti. Aš rašiau tik tiesą, o matyt, kai kam ji bado akis", - BNS trečiadienį teigė P.Gražulis.

Iš viso rinkimuose į laisvą Seimo nario vietą Alytaus rajone dalyvauja 10 kandidatų.

Dėl parlamentaro mandato varžosi liberaldemokratas buvęs disidentas A.Terleckas, socialliberalas Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Aurimas Truncė, socialdemokratė Alytaus apskrities viršininko pavaduotoja Ona Balevičiūtė, liberalcentristas Alytaus skyriaus vadovas bei rajono savivaldybės tarybos narys Gediminas Jegelevičius, valstietė liaudininkė Alytaus rajono savivaldybės tarybos narė Monika Ražanauskienė, nepartinis, bet konservatoriams atstovaujantis teisininkas K.Čilinskas, Pensininkų partijos lyderis Vytautaso Jurgis Kadžys, socialdemokratų sąjungos kandidatas Zenonas Žvilkas, buvęs Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas bei liberalė Alytaus darbo rinkos mokymo ir konsultavimo tarnybos direktorė Ramutė Orenienė.

Seimo narys Dzūkijos apygardoje bus renkamas spalio 7 dieną vietoj šį pavasarį parlamentaro mandato atsisakiusio ir Alytaus rajono meru tapusio konservatoriaus Algirdo Vrubliausko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų