REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitąmet policijos pareigūnai uždirbs daugiau

Pirmą kartą per pastarąjį dešimtmetį policijos darbuotojų darbo užmokesčiui padidinti numatyta skirti 113 mln. litų. Teigiamus darbo apmokėjimo sistemos pokyčius pajus visi policijos darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai atlyginimai padidės, atsižvelgiant į pareigybę, valstybės tarnautojams, ypač mažiausiai apmokamiems darbuotojams – 1-9 kategorijų. Visų 1-6 kategorijų pareigūnų ir karjeros valstybės tarnautojų darbo užmokestis „į rankas“ vidutiniškai, atsižvelgiant į gaunamų priedų ir priemokų dydį, didės daugiau  kaip 500 litų, 7-9 kategorijų – apie 400 litų. Pavyzdžiui, patrulių ir postinių, turinčių 50 proc. priedų ir priemokų, atlyginimai didės daugiau kaip 530 litų „į rankas“, trečią pareigybės kategoriją turinčiam pareigūnui – 546 Lt.

REKLAMA

Rengiamasi pakelti atlyginimus ir dirbantiems pagal darbo sutartį – nuo jų darbo kokybės priklauso bendros sistemos funkcionavimas. Tokių žmonių policijoje – per du tūkstančius.

Minėtų pokyčių sulaukta dėl padidinto bazinio mėnesinio atlyginimo – nuo 442 litų, buvusio nuo šių metų pradžios, iki 490 litų, pasikeitusių pareiginių algų ir iki 24 proc. mažėjančio gyventojų pajamų mokesčio. Tokiu žingsniu siekiama paremti mažiausiai uždirbančius darbuotojus. Juo siekiama sustabdyti personalo kaitą, darbuotojų išėjimą iš valstybės tarnybos, pritraukti į ją naujų pajėgų.

Trečdaliu didesnes algas pareigūnams policijos dienos proga pažadėjo ir vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys. Jis yra pripažinęs, kad ilgą laiką valstybė skyrė nepakankamą dėmesį policijos pareigūnų motyvacijai kelti ir spręsti pareigūnų socialinių garantijų problemas.
R. Šukio teigimu, tokio didelio darbo užmokesčio šuolio iki šiol nėra buvę.
Policijos profesinės sąjungos pirmininkas Vytautas Lamauskas teigia, kad tai pirmas toks ryškus atlyginimų padidėjimas per pastaruosius dešimt metų, tačiau problemos policijoje nesikeičia.
"Žinoma, toks padidėjimas yra ryškus, tačiau augančios kainos "suvalgys" tuos 30 procentų", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų