REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvertinę neseniai Makedoniją ir Graikiją nusiaubusių gaisrų pasekmes, Lisabonoje posėdžiaujantys Europos Sąjungos (ES) vidaus reikalų ministrai prabilo apie būtinybę kurti vieningą ES šalių pagalbos sistemą katastrofų ir stichinių nelaimių padariniams likviduoti.

REKLAMA
REKLAMA

Nors ir Graikijai, ir Makedonijai suskubo padėti visos šalys, į kurias buvo kreiptasi, patirtis parodė, kad nesant vieningos pagalbos sistemos katastrofos atveju dėl teisinių ar kitokių kliūčių šalys pagalbą gauna nepakankamai operatyviai.

REKLAMA

Lietuva su miškų gaisrais kovojusiai Graikijai suteikė 345 tūkst. litų paramą. Dėl didelių karščių šią vasarą Makedonijoje išplitusiems gaisrams gesinti Lietuva išsiuntė techninių priemonių, kurių bendra vertė taip pat beveik 345 tūkst. litų (100 tūkst. eurų).

"Lietuva ir pati turi skaudžios patirties. Pernai vasarą gaisrui siaubiant Kuršių Neriją dėl teisinių kliūčių taip pat negalėjome priimti visos mums reikiamos pagalbos. Nuo stichinių nelaimių ir katastrofų neapsaugota nė viena šalis, todėl reikia nedelsiant kurti vieningą ES valstybių veiksmus katastrofų atvejais koordinuojančią instituciją. Tai galėtų būti Europos operatyvaus bendradarbiavimo prie ES valstybių išorės sienų valdymo agentūros (FRONTEX) pavyzdžiu veikianti agentūra", - pabrėžė ES ministrų tarybos posėdyje dalyvaujantis vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrai sutarė artimiausiu metu pateikti informaciją apie kiekvienos šalies turimus resursus ir pajėgas, kurios prireikus būtų siunčiamos į katastrofos ištiktą šalį ir nedelsiant pradėti derinti pozicijas dėl vieningos pagalbos sistemos sukūrimo.

Lisabonoje posėdžiaujantys ES vidaus reikalų ministrai taip pat aptarė terorizmo prevencijos bei modernių technologijų naudojimo integruotame sienų valdyme klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų