REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Tai rodo savaitraščio "Veidas" užsakymu skambučių centro "Fonitel" gruodžio 21-22 dienomis atlikta apklausa, kurioje dalyvavo 500 Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio gyventojų.
Net 39,6 proc. respondentų teigė, kad svarbiausias 2006 metų įvykis jiems buvo "Mažeikių naftos" pardavimas Lenkijos koncernui "PKN Orlen". "Mažeikių naftos" pardavimo eiga nesidomėjo ir šio fakto nevertina kaip reikšmingo įvykio tik bedarbiai bei žemiausio išsimokslinimo respondentai.
Socialdemokratų partijos lyderio Algirdo Brazausko pasitraukimas iš Vyriausybės ir Gedimino Kirkilo tapimas premjeru svarbus yra 11 proc. apklaustųjų. Ypač šį įvykį akcentavo bedarbiai ir klaipėdiečiai.
6,5 proc. respondentų svarbiausiu metų įvykiu pavadino Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho pabėgimą į Maskvą, 6,3 proc. - Valstybės saugumo departamento vadovybės veiklos neigiamą įvertinimą ir jo vadovo Arvydo Pociaus atstatydinimą iš pareigų.
Apklausa rodo, kad fiasko, siekiant įvesti eurą Lietuvoje, didmiesčių gyventojams atrodo kur kas mažiau reikšmingas (1,4 proc.) nei Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II vizitas (3,4 proc.) Lietuvoje.
Reikšmingiausiu pasaulio įvykiu miestiečiai taip pat laiko naftos reikalus - pasaulinį naftos kainų šuolį. Šį įvykį kaip reikšmingą paminėjo 23,9 proc. respondentų.
19,1 proc. reikšmingu įvykiu laiko Irano siekį tapti branduoline valstybe, 17,4 proc. - Izraelio ir Libano karą, 16,2 proc. - Musulmonų konfliktą su popiežiumi Benediktu XVI, dar 23,4 proc. teigė, kad jiems reikšmingiausi pasaulio įvykiai nerūpi.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų