REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjero Gedimino Kirkilo pareiškimus apie atsistatydinimą prezidentas Valdas Adamkus vadina nepagrįstais ir teigia, jog pensijos dirbantiems pensininkams turi būti išmokėtos, tačiau ne per vienerius metus.

REKLAMA
REKLAMA

"Su juo (G.Kirkilu - BNS) tuo klausimu nekalbėjau, nebuvau susitikęs. Čia yra jo sprendimas, aš manau, kad jis turi vertinti tikrąją padėtį. Galvoju, kad toks jo tvirtinimas neturi jokio pagrindo. Seimas ir jisai turi galutinai išspręsti šį klausimą", - Lietuvos radijui sakė V.Adamkus.

REKLAMA

Anot prezidento, žmonės turi teisę į pensijas kurių prašo, tačiau dar reikia spręsti, kaip jas būtų galima grąžinti.

Seimui praėjusią savaitę po svarstymo pritarus įstatymo pataisoms, numatančioms, kad negauta pensijos dalis per trejus metus turėtų būti išmokėta visiems nuo 1995 metų dirbusiems pensininkams, premjeras Gediminas Kirkilas užsiminė apie atsistatydinimą.

Norint grąžinti nesumokėtą pensijos dalį visiems pensininkams, dirbusiems nuo 1995 metų, pagal Vyriausybės skaičiavimus, reikėtų apie 556 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras G.Kirkilas po balsavimo užsiminė, kad priėmus tokias pataisas valstybės biudžetas būtų "išbalansuotas", o pats sakė galvosiantis apie atsistatydinimą.

Konstitucinis Teismas yra nusprendęs, kad 1995 metais įsigaliojęs įstatymas, leidęs dirbantiems pensininkams mokėti tik dalį jiems priskaičiuotos senatvės pensijos, prieštaravo Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų