REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ pasirašė sutartį su 30 metų gynėju DeJuanu Collinsu. 188 cm. ūgio amerikietis šį sezoną pradėjo ULEB taurėje dalyvavusioje Bambergo „Brose Baskets“ komandoje, kuri po grupės varžybų jau baigė pasirodymą minėtame čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso per kiekvienas ULEB taurės rungtynes D.Collinsas, kuris gali rungtyniauti tiek įžaidėjo, tiek atakuojančio gynėjo pozicijose, Bambergo klubui vidutiniškai pelnydavo po 14.3 taško, atkovodavo po 3.4 kamuolio ir atlikdavo po 4.3 rezultatyvaus perdavimo.

REKLAMA

„Rinkomės iš kelių kandidatūrų, tarp kurių buvo ir žaidėjų iš NBA. Tačiau atsižvelgdami į tai, jog mūsų komandos jau greitai laukia daug svarbių rungtynių, o krepšininkų, atvykusių iš NBA adaptacinis periodas yra ilgesnis, pasirinkome gynėją, kuris turi daug patirties Europoje ir žaidė pakankamai aukšto lygio komandose.“, - sakė „Žalgirio“ klubo komunikacijų ir viešųjų ryšių direktorius Paulius Motiejūnas

REKLAMA
REKLAMA

„Šis žaidėjas yra stiprus, labai veržlus, tokio „Žalgiriui“ labai reikia, nes jis gali draskyti varžovų gynybą. D.Collinsas patyręs krepšininkas, kuris rungtyniavo Europoje, gali reikiamu momentu imtis lyderio vaidmens. Manau, jog jam bus nesunku greitai pritapti Kauno klube ir padėti ekipai kovoti dėl pergalių“, - teigė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

Šis krepšininkas jau turėtų būti puikiai pažįstamas lietuviams. DeJuano Collinso vedama „Brose Baskets“ ekipa vienintelė pirmojo ULEB taurės varžybų rate nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“. (Bamberge šeimininkai šventė pergalę rezultatu 77:78). Lemiamus taškus „Brose“ ekipai pelnė DeJuanas Collinsas, tąkart pridaręs daugiausia problemų vilniečiams – jis surinko 20 taškų ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Brose Baskets” lyderis buvo rezultatyviausias ir antroje šių komandų tarpusavio dvikovoje, pelnęs 18 taškų ir atkovojęs keturis kamuolius.

Praėjusį sezoną D.Collinsas praleido Varezės "Casti Group" komandoje. Italijos pirmenybėse gynėjas sužaidė 34 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo 14,6 taško, atkovodavo 3,9 bei perimdavo 2,2 kamuolio ir atlikdavo 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

2004/05 m. sezone, atstovaudamas Salonikų "Aris" klubui, D.Collinsas ULEB taurės varžybose vidutiniškai pelnydavo 18 taškų, atkovodavo 3,3 kamuolio, perimdavo 2 kamuolius bei atlikdavo 3 rezultatyvius perdavimus. Amerikietis 2005 metais dalyvavo Graikijos čempionato „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.
Beje, D.Collinsas būtent tais metais pradėjo pažintį su Lietuva. ULEB taurės aštunfinalyje kartu su Salonikų klubu šis gynėjas du kartus žaidė prieš Vilniaus "Lietuvos rytą". Į sostinės komandos krepšį amerikietis iš viso įmetė 37 taškus.
Du sezonus (2002/2003, 2003/2004 metais) žaidėjas vilkėjo Berlyno "Alba" marškinėlius ir buvo šios komandos lyderis. Kartu su „Alba“ amerikietis tapo Vokietijos čempionu bei šalies taurės laimėtoju (2003m.). D.Collinsas taip pat dalyvavo Vokietijos krepšinio čempionato „Visų žvaigždžių“ rungtynėse (2002 ir 2004 metais).

2003/04 m. sezono Eurolygos turnyre Berlyno komandai D.Collinsas vidutiniškai pelnydavo po 16.6 taško, atkovodavo po 4.2 kamuolio ir atlikdavo po 2.5 rezultatyvaus perdavimo.

Artimiausiu metu „Žalgirio“ komandoje įvyks dar kelios žaidėjų permainos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų