REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po buvusio VSD pareigūno Vytauto Damulio viešai išsakytų įtarimų, kad kai kurie Lietuvos ambasadoriai ES ir NATO šalyse galėjo bendradarbiauti su KGB, tačiau „savo problemas“ neva išsprendę buvusių VSD vadovų kabinetuose, raginama imtis tikrinti šiuos faktus.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vicepirmininkas Algis Kašėta ragina ištirti įtarimus dėl galimo Lietuvos ambasadorių bendradarbiavimo su KGB. Jis žada siekti, kad artimiausiu metu būtų surengtas bendras Seimo Užsienio reikalų komiteto ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdis, pranešė Lietuvos radijas.

REKLAMA

Taip reaguota į buvusio Valstybės saugumo departamento pareigūno Vytauto Damulio vienoje komercinėje televizijoje išsakytą teiginį, esą dalis dabartinių ambasadorių ES ir NATO šalyse galėjo būti susiję su KGB.

„Po buvusio Liustracijos komisijos pirmininko Vytauto Damulio pareiškimo žiniasklaidoje neramu, kad dalis mūsų ambasadų darbuotojų, ambasadorių ES ir NATO šalyse, dirba nepraėję Liustracijos komisijos. Ponas Damulis pareiškė, kad jo žiniomis kai kurie iš jų savo problemas aptarė su buvusiais VSD vadovais jų kabinetuose, tačiau pagal įstatymą formaliai jie nebuvo Liustracijos komisijai prisistatę. Taigi visi šie faktai turi būti patikrinti ir dėl jų imtasi atitinkamų priemonių“, - sakė A. Kašėta.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras ragina išsiaiškinti, ar tikrai tarp Lietuvos diplomatų yra likę liustracijos proceso išvengusių buvusių slaptų KGB bendradarbių, nuslėpusių savo ryšius su sovietiniu saugumu.

Pasak “Žinių radijo“, Lietuvos užsienio reikalų ministerijos vadovybė žada nuodugniai patikrinti, ar iš tiesų duomenys apie nuslėptus kai kurių diplomatų ryšius su KGB atitinka tikrovę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų