REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Privatizavimo kirvis — virš Šiaulių kultūros pastatų

Šiaulių valdžia dėl didelių pinigų linkusi aukoti iki šiol privatizavimo vėjų išvengusius kultūros pastatus — taikomasi į Kultūros centro priestatą bei „Žiburio“ knygyną. Pripažįstama, kad biudžete šviečia skylės, rašo "Šiaulių kraštas".

REKLAMA
REKLAMA

Verslininkas jau ieško pinigų

Šiaulių kultūros centro priestatas nuo 1993 metų nuomojamas „MAX-o“ pramogų centrui. Jo vadovas, vienas iš UAB “Maxo plėtra“ savininkų Laimontas Dinius, apie galimą privatizavimą žino — jam tai skaudi tema. “Šiaulių kraštui“ prisipažino ieškąs pinigų, banko garantijų, kad galėtų dalyvauti privatizavime.

REKLAMA

Girdėjęs ir argumentus, jog pastato nuomos pinigai — per metus 60 tūkstančių litų — menki, o iš privatizavimo būtų gauti milijonai.

Pasak L. Diniaus, kuris ilgai sukosi miesto politikos zenite, buvo vicemeru, „tokių pamąstymų“ parduoti Kultūros centro priestatą būta ir anksčiau. Tada tam prieštaravo, o dabar yra “neutralus“, neketina “šokti su šakėmis prieš traukinį“.

L. Dinius mano, jog dabar yra „pato situacija“. Pastatą reikia remontuoti, salėje nėra centrinio šildymo, bet nei nuomininkas, nei Savivaldybė negali to padaryti — labai brangu.

REKLAMA
REKLAMA

Kultūros centro viso pastato privatizavimą, verslininkas pateisintų tik tokiu atveju, jeigu būtų pastatytas naujas pastatas. Tačiau priduria: „Būkime biedni, bet teisingi — dabar tai vargana kulturkė, vis taisoma ir taisoma, bet tai stalininis pastatas ir šiuolaikiniu kultūros centru nė nekvepia“.

Meras žino tik apie knygyną

Šiaulių meras Genadijus Mikšys „Šiaulių kraštą“ tikina pirmą kartą girdįs, jog svarstoma Kultūros centro priestatą privatizuoti. “Visus tuos dalykus pirmiausia svarsto Privatizavimo komisija, kuriai vadovauja Savivaldybės administracijos direktorius Raimundas Domarkas, aš tokios informacijos neturiu. O L. Dinius turi norą, tai ir šneka. Bet čia jo problema.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mero teigimu, pirmiausia turi apsispręsti pats Kultūros centras, ar jam reikia tų patalpų.

Valdančiosios koalicijos frakcijos svarsto visą sąrašą objektų, Savivaldybės bendrovių — ką galima būtų parduoti. Bet, pasak mero, tame sąraše Kultūros centro nėra. Iš principo kalbama tik apie UAB Šiaulių turgų ir UAB „Žiburio knygynas“. Knygynas būtų privatizuojamas su sąlyga nekeisti jo veiklos 5 ar 10 metų. Taigi, pasak mero, būtų išsaugotas strateginėje vietoje — bulvare.

Pagrindinis privatizavimo argumentas — ieškoma pinigų. Šiemet planuota, kad į Privatizavimo fondą įplauks 8 milijonai litų, o yra vos keli šimtai tūkstančių.

Rūta Jankuvienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų