REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija ketina kirti papildomų lėšų, kad į kovą su narkomanija būtų įtraukti ir tėvai. Pirminės psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencijos programą mokinių tėvams numatoma įgyvendinti jau kitais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Narkotikų kontrolės departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės vadovės Audronės Astrauskienės, pasaulyje įrodyta, kad tėvų vaidmuo prevencijoje yra pats svarbiausias.

REKLAMA

Naujausi Jungtinių Tautų (JT) tyrimai skelbia, kad efektyvioje prevencijoje 90 proc. turi tekti šeimai – tėvų švietimui, mokymui, šeimos aplinkos gerinimui. Atlikti prevencinių programų vertinimai pateikė ir tai pagrindžiančius ekonominius paskaičiavimus – nustatyta, kad investicijos į tėvų programas atsiperka daugiau nei 9 kartus, o į mokyklą – apie 4 kartus, pabrėžė A. Astrauskienė.

„Privalome pagrindinį dėmesį skirti Lietuvos tėvų įtraukimui į prevenciją. Tuo labiau, kad Vyriausybė šiai veiklos krypčiai numato skirti pakankamą finansavimą. Tai būtų žymiai efektyvesnė ir racionalesnė veikla nei pavienių prevencinių projektų įgyvendinimas mokyklose“, - pranešime spaudai teigia departamento vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

2008 m. numatoma įgyvendinti 2 kompleksines prevencines programas – mokiniams ir tėvams. Apmokyti ugdymo įstaigų darbuotojai (pedagogai, visuomenės sveikatos priežiūros specialistai, socialiniai pedagogai, psichologai), turėdami metodinę medžiagą, turėtų vykdyti psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevenciją ugdymo įstaigose, organizuoti mokymus ir ves užsiėmimus mokiniams bei mokinių tėvams. Abiems programoms įgyvendinti numatoma skirti apie 800 tūkst. litų.

Narkotikų kontrolės departamentas yra parengęs specialią svetainę www.nkd.lt/visuomene , kuri tėvams, pedagogams ir žiniasklaidai suteikia galimybę tobulinti prevencines žinias interneto pagalba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujoji interneto svetainė pateikia ne tik naudingų patarimų ir kontaktų, bet ir siūlo pasitikrinti prevencines žinias, išsprendžiant specialiai šiam tikslui sukurtą testą. Nuo 2007 m. lapkričio mėnesio prevencijos, gydymo, reabilitacijos specialistai konsultuos šios interneto svetainės lankytojus aktualiais klausimais.

Narkotikų kontrolės departamentas pradėjo veiklą 2004 metų vasario mėnesį. Pagrindinis departamento uždavinys – koordinuoti ir įgyvendinti Lietuvos narkotikų kontrolės ir narkomanijos prevencijos politiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų