REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniaus miesto savivaldybėje įvykusioje spaudos konferencijoje meras Juozas Imbrasas pažymėjo, jog gauna gyventojų skundų dėl pernelyg didelių sąskaitų už buitinių atliekų išvežimą, pranešė sostinės savivaldybės Viešųjų ryšių tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

J. Imbraso teigimu, naujoji šiukšlių išvežimo tvarka, kai už paslaugas mokėtinų sumų dydžiai gyventojams nustatomi pagal realų išvežtų šiukšlių kiekį, yra taisytina dėl nepakankamos vežėjų ir administruojančių įmonių kontrolės.

REKLAMA

Anot jo, pagal šiuo metu egzistuojančią tvarką beveik neįmanoma patikrinti, ar šiukšles išvežančios įmonės savo ataskaitose nenurodo didesnių, negu realiai išvežta, buitinių atliekų kiekių. Pasitaiko atvejų, kuomet fiziniai ir juridiniai asmenys – atliekų turėtojai nėra sudarę sutarčių su atliekų vežėjais.

Sostinės savivaldybės administracija tvirtina sieksianti atsakingų pareigūnų atsakomybės už galimą aplaidų buitinių paslaugų išvežimo administravimą. Atlikus patikrinimą ir nustačius pažeidimus, Vilniaus miesto savivaldybės tarybai bus teikiama svarstyti Naujamiesčio ir Senamiesčio seniūnijas administruojančių įmonių vadovų veiklą dėl aplaidumo skaičiuojant išvežamų buitinių atliekų kainą, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų