REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus penktadienį popiet išvyko tradicinių atostogų į Meksiką, po kurių vyks oficialaus vizito į Jungtines Amerikos Valstijas.

REKLAMA
REKLAMA

Meksikoje V.Adamkus ilsėsis kartu su žmona Alma, kuri į kurortą atvyks iš JAV, kur vieši nuo sausio pradžios.

REKLAMA

Ikstapos kurorte Ramiojo vandenyno pakrantėje V.Adamkus su žmona ir šeimos draugais beveik kasmet atostogauja daugiau nei dešimtmetį.

Iš Meksikos V.Adamkus vyks JAV, kur vasario 6-13 dienomis lankysis su oficialiu vizitu.

Viešnagė prasidės San Franciske, vėliau Lietuvos vadovas vyks į Vašingtoną, kur be kitų renginių, vasario 12-ąją Baltuosiuose rūmuose vyks V.Adamkaus susitikimas su JAV prezidentu George'u W.Bushu (Džordžu Bušu).

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė prezidento spaudos tarnyba, vizito metu V.Adamkus yra pakviestas dalyvauti JAV viceprezidento Richardo Cheney (Ričardo Čeinio) rengiamuose darbo pietuose. Lietuvos vadovas taip pat susitiks su kitais aukšto rango JAV administracijos pareigūnais, lankysis JAV Kongrese ir kalbėsis su Atstovų rūmų ir Senato nariais.

Vasario 10 dieną V.Adamkus dalyvaus kasmetiniame iškilmingame JAV ir Baltijos fondo renginyje, kuriame Amerikos visuomenės, politikos, žiniasklaidos, verslo atstovams bus pristatyta Lietuva.

Renginio metu Lietuvos prezidentui bus įteiktas Baltijos valstybiškumo apdovanojimas, kuriam V.Adamkų pristatys įžymus JAV visuomenės veikėjas ir politologas Zbigniewas Brzezinskis (Zbignevas Bžežinskis).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vašingtone V.Adamkus skaitys paskaitą Woodrowo Wilsono (Vudrovo Vilsono) mokslinių tyrimų ir studijų centre, lankysis Nacionaliniame spaudos klube, kur atsakys į JAV žiniasklaidos atstovų klausimus, dalyvaus Lietuvos garbės konsulų, dirbančių Jungtinėse Valstijose, suvažiavime, susitiks su vietos lietuvių bendruomene.

Pasak pranešimo, San Franciske V.Adamkus susitiks su miesto meru Gavinu Newsomu (Geivinu Njusomu), skaitys paskaitą nevyriausybinėje organizacijoje "World Affairs Council", dalyvaus šios organizacijos rengiamuose darbo pietuose su informacinių technologijų kompanijų vadovais.

REKLAMA

"Lietuvą ir JAV nuo pat diplomatinių santykių užmezgimo prieš 85 metus sieja ypatingi ryšiai. Artėjantis vizitas - tai artimos Lietuvos ir JAV partnerystės įtvirtinimo ženklas bei galimybė pažvelgti į mūsų bendradarbiavimo perspektyvas ateityje," - pranešime spaudai teigia V.Adamkus.

Šalies vadovą vizito metu lydės Lietuvos verslininkų delegacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų