REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šimtai gerbėjų trečiadienį atėjo pareikšti paskutinę pagarbą Marceliui Marceau (Marseliu Marso), pasaulinio garso pantomimos artistui, kuris buvo palaidotas Paryžiuje.

REKLAMA
REKLAMA

M.Marceau, kuris po karo atgaivino pantomimos meną, mirė šeštadienį, pietų mieste Kahore, sulaukęs 84 metų.

REKLAMA

Buvęs vyriausias Prancūzijos rabinas Rene-Samuelis Sirat (Renė-Samuelis Sira) atliko laidotuvių ceremoniją, skaitydamas maldas prancūzų ir hebrajų kalbomis.

M.Marceau, kurio tikrasis vardas buvo Marcelis Mangelis (Marselis Manželis), užkariavo plačios auditorijos dėmesį 1947 m., sukūręs įsimintiną liūdnojo klouno Bipo paveikslą.

Klouno ruda kepurė kartu su raudonomis nuvytusiomis gėlėmis buvo atremta į karstą Per Lašezo kapinėse, kur apie 300 žmonių dalyvavo mimo laidotuvėse.

REKLAMA
REKLAMA

Gimęs Strasbūro žydų šeimoje, M.Marceau II pasaulinio karo išvakarėse persikėlė su šeima į Limožą. Jo tėvas buvo nacių deportuotas ir nužudytas, o jis pats įsijungė į Pasipriešinimo judėjimą.

Didelis nebylių Charlie'o Chaplino (Čarlio Čaplino) filmų gerbėjas, M.Marceau pradėjo artisto karjerą po karo, sukurdamas melancholišką Bipo vaidmenį ir tokias klasikines pantomimas kaip "Narvas" ir "Einantis prieš vėją".

Jis turėjo milžinišką pasisekimą JAV ir Japonijoje. Michaelas Jacksonas (Maiklas Džeksonas) pripažino M.Marceau įtaką savo garsiajame pasivaikščiojime mėnulyje.

M.Marceau Paryžiuje įkūrė Tarptautinę pantomimos mokyklą. Nepaisant savo garbingo amžiaus, artistas vaidino iki 2005, surengdamas gastroles Kuboje, Kolumbijoje, Čilėje ir Brazilijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų