REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijoje sulaikyti du Varšuvos kelių policijos darbuotojai, kurie sustabdytiems vairuotojams duodavo papūsti į alkoholio matuoklį, visada rodydavusį, kad jie yra išgėrę, ir už šį nusižengimą reikalaudavo kyšių, rašo dienraštis "Rzeczpospolita".

REKLAMA
REKLAMA

Nesąžiningi policininkai įkliuvo per vieno vairuotojo įtarumą. Atsitiktinai sulaikytas Slawomiras D. (Slavomiras D.), vienos iš centrinių Varšuvos įstaigų direktorius, apstulbo pamatęs, jog alkoholio matuoklis, į kurį jis papūtė, rodė 0,34 promilės alkoholio.

REKLAMA

Policininkai vyriškiui, kuris nebuvo išgėręs nė lašo svaigalų, pareiškė, jog viską užmirš, jei jis vietoje baudos paklos tūkstantį zlotų (913 litų).

Slawomiras D. pasakė, jog tiek pinigų su savimi neturi, todėl turįs nuvažiuoti iki artimiausio bankomato. Pakeliui jis užsuko į policijos komendantūrą ir paprašė dar kartą jį patikrinti. Šįsyk alkoholio matuoklis parodė - 0,0 promilės alkoholio.

Tada buvo nuspręsta įteikti kyšį jį tikrinusiems pareigūnams stebint kitiems policininkams.

Vairuotojus apgaudinėję pareigūnai netrukus buvo sulaikyti su įkalčiais. Jų automobilyje rasti du alkoholio matuokliai, kurių vienas buvo sureguliuotas taip, kad visada rodytų 0,34 promiles.

REKLAMA
REKLAMA

Kratos metu vieno iš sulaikytųjų namuose buvo rastas dar vienas alkoholio matuoklis, kuris visada rodė net 1,5 promilės alkoholio.

Policininkai areštuoti dviem mėnesiams. Jiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų.

Komentuodama šį incidentą "Rzeczpospolita" konstatuoja liūdną faktą, kad Lenkijoje apgaudinėti žmones jau ėmė ir teisėtvarkos saugotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų