REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Valdas Adamkus su oficialiu vizitu lankysis Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur susitiks su JAV prezidentu George‘u W.Bushu, skaitys paskaitas ir iš garsaus politologo Zbigniewo Brzezinskio rankų priims Baltijos Valstybiškumo apdovanojimą, pranešė Prezidento kanceliarija.
Vasario 12 dieną 10 valandą Vašingtone, Baltuosiuose rūmuose, įvyks Lietuvos vadovo susitikimas su JAV prezidentu George‘u W. Bushu. Po susitikimo Lietuvos ir JAV prezidentai atsakys į žurnalistų klausimus.
V. Adamkus yra pakviestas dalyvauti JAV viceprezidento Richardo Cheney‘o rengiamuose darbo pietuose. Lietuvos vadovas susitiks su kitais aukštais JAV administracijos pareigūnais, lankysis JAV Kongrese ir kalbėsis su Atstovų rūmų ir Senato nariais.
Vasario 10 dieną V. Adamkus dalyvaus kasmetiniame iškilmingame JAV ir Baltijos fondo (US - Baltic foundation) renginyje, kuriame Amerikos visuomenės, politikos, žiniasklaidos, verslo atstovams bus pristatyta Lietuva.
Renginio metu Lietuvos prezidentui bus įteiktas Baltijos Valstybiškumo apdovanojimas, kuriam V. Adamkų pristatys įžymus JAV visuomenės veikėjas ir politologas Z. Brzezinskis.
Vašingtone Lietuvos vadovas skaitys paskaitą Woodrow Wilsono mokslinių tyrimų ir studijų centre, lankysis Nacionaliniame spaudos klube, kur atsakys į JAV žiniasklaidos atstovų klausimus, dalyvaus Lietuvos garbės konsulų, dirbančių Jungtinėse Valstijose, suvažiavime, susitiks su vietos lietuvių bendruomene.
Pieš atvykdamas į Vašingtoną prezidentas lankysis San Francisko mieste ir susitiks su miesto meru Gavinu Newsou. V. Adamkus skaitys paskaitą nevyriausybinėje organizacijoje World Affairs Council, dalyvaus šios organizacijos rengiamuose darbo pietuose su informacinių technologijų kompanijų vadovais.
„Lietuvą ir JAV nuo pat diplomatinių santykių užmezgimo prieš 85 metus sieja ypatingi ryšiai. Artėjantis vizitas – tai artimos Lietuvos ir JAV partnerystės įtvirtinimo ženklas bei galimybė pažvelgti į mūsų bendradarbiavimo perspektyvas ateityje,“ - teigia V. Adamkus.
Šalies vadovą vizito metu lydės Lietuvos verslininkų delegacija.
Su oficialiu vizitu į JAV Prezidentas vyks pailsėjęs Meksikoje, Ikstapoje. Į Meksiką valstybės vadovas išvyko šiandien po pietų.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų