REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtą kartą rengiamos didžiausios teatrinės šventės – Vilniaus tarptautinio teatro festivalio SIRENOS - klubas visus „teatromanus“ kviečia į susitikimus su pasaulinio garso įžymybėmis naujose erdvėse. Šiemet diskutuoti, pasidalinti įspūdžiais ir... protestuoti publika kviečiama į vilniečių pamėgtą klubą WOO, įsikūrusį Radvilų rūmuose (Vilniaus g. 22).

Rugsėjo 21 (penktadienis)

Ketvirtą kartą rengiamos didžiausios teatrinės šventės – Vilniaus tarptautinio teatro festivalio SIRENOS - klubas visus „teatromanus“ kviečia į susitikimus su pasaulinio garso įžymybėmis naujose erdvėse. Šiemet diskutuoti, pasidalinti įspūdžiais ir... protestuoti publika kviečiama į vilniečių pamėgtą klubą WOO, įsikūrusį Radvilų rūmuose (Vilniaus g. 22).

Rugsėjo 21 (penktadienis)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patį pirmąjį SIRENŲ festivalio vakarą po „Requiem metamorfozei“ premjeros žiūrovų laukia metamorfozių genijaus, grožio kario, choreografo, režisieriaus, dailininko, scenografo, rašytojo Jano Fabre ir Lietuvos akademinio jaunimo dievinamo socialinių mokslų daktaro, docento Artūro Tereškino diskusija. Penktadienio vakarą susitiks dvi ryškios asmenybės: teatrinių mišių mirusiems autorius ir  seksualumo ir tapatybės, vyrų ir maskulinizmo studijų tyrinėtojas. Iš karto po spektaklio klube tiesiai iš paties Jano Fabre išgirsime apie pilnakraujo gyvenimo žiaurumą ir malonumus, kartais iš tamsos kylantį grožį, erotiškumą.

Rugsėjo 22 (šeštadienis)

REKLAMA

SIRENŲ klube dėmesys bus skirtas lietuvių teatrui. Diskusijoje, nagrinėjančioje paradoksalią šiuolaikinio Lietuvos teatro situaciją, dalyvaus lietuvių filosofas, idėjų istorikas, politikos komentatorius ir eseistas, aktyvus visuomenės veikėjas, Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos instituto direktorius ir profesorius, Helsinkio universiteto socialinės ir moralės filosofijos docentas, Humanitarinių mokslų daktaras ir socialinių mokslų daktaras Leonidas Donskis , kuris prie apvalaus pokalbių stalo sukvies skirtingų kartų lietuvių režisierius. Į šią diskusiją įsilieti kviečiame ir žiūrovus, neabejingus mūsų teatrui ir jo kūrėjams.

Rugsėjo 23 (sekmadienis)

REKLAMA
REKLAMA

SIRENŲ klubas kviečia visus žiūrovus, kurie pritaria prancūzų dramaturgui Patrickui Kermannui, teigiančiam, kad jo pjesė „Mirusiųjų murmėjimas (pagal kurią net tris vakarus žiūrovai klausysis „Monologų Morė prie Ragiuzo“) kupina linksmumo, o teatras yra mirties teritorija, kur gyvieji bendrauja su mirusiais. Sekmadienio vakarą, kurio tema „Mirtis tinka teatrui“, moderuos eseistė, literatūros kritikė, rašytoja, pirmoji Lietuvoje filosofijos profesorė Jūratė Baranova, kurios subtilius humoro jausmas suteiks pačių netikėčiausių atspalvių pokalbiui apie teatro ir mirties sąsajas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 24 (pirmadienis)

SIRENŲ klube - prancūzų ir lietuvių teatro kūrėjų vakaras. Po Jeano-Luco Lagarce‘o pjesės „Gyvenimo šiuolaikinėje visuomenėje taisyklės“ skaitymo Meno forte juodojo humoro gerbėjai susirinks į klubą, kuriame apie populiaraus prancūzų dramaturgo kūrybą, ilgą laiką ignoruotą šiuolaikinių teatro teoretikų, diskutuos svečiai iš Prancūzijos – Comédie française patarėjas dramaturgijai, Maison Antoine Vitez direktorius ir vertėjas Laurent Muhleisen, teatro ir kino aktorė Christèle Tual ir lietuvių kūrėjai – Kauno dramos teatro meno vadovas, režisierius Gintaras Varnas bei Šiaulių dramos teatro aktorius Pranas Piaulokas. Apie kertines Jean-Luc Lagarce‘o kūrybos temas – ligą, mirtį, praeitį ir atmintį – kalbėsime vėlų pirmadienio vakarą.

Rugsėjo 26 (trečiadienis)

REKLAMA

Po nedidelės pauzės klube - neįtikėtinas susitikimų vakaras. Kiekvienas, skaitęs Hanso Christiano Anderseno pasaką „Mergaitė su degtukais“ ir  priblokštas surrealistinio „The Tiger Lillies“ pastatymo, trečiadienio vakarą laukiamas WOO.

Pribloškiančio operos, čigoniško kabareto, brechtiškojo bliuzo atlikėjus – „Tigrines lelijas“ kartu su gausiu gerbėjų būriu apie šios muzikos unikalumą kalbins garsiausias roko muzikos žinovas Lietuvoje, tikras „undergroundo“ vilkas, muzikos renginių organizatorius ir muzikos įrašų leidėjas, radijo ir televizijos laidų bei straipsnių apie muziką autorius arba tiesiog muzikos guru vadinamas – Dovydas Bluvšteinas.

REKLAMA

Rugsėjo 27 (ketvirtadienis)

Tai vienintelis festivalio vakaras, kai SIRENŲ klubas persikels kitur – iš WOO į Nacionalinio dramos teatro didžiąją salę. 19 val.čia prasidės „Naktis su Romeo“ – vakaras, skirtas išsamiau pristatyti italų režisieriaus Romeo Castelluccio ir jo trupės Societas Raffaello Sanzio vienuolikos spektaklių ciklą „Tragedia Endogonidia“, kurio epizodą „Briuselis“ matysime šio teatro scenoje rugsėjo 29 ir 30 d. Vyks spektaklių ciklo videoperžiūra. Įėjimas nemokamas.

Rugsėjo 28 (penktadienis)

Vienas iš daugelio šių metų festivalio leitmotyvų – atmintis ir išėjusiųjų atminimas. Teatro ir kino kritikas, dažnas televizijos ir radijo laidų svečias Vaidas Jauniškis moderuos vakarą, skirtą žymiam švedų rašytojui, teatro spektaklių bei filmų režisieriui, padariusiam didžiausią įtaką XX a. kinui – Ingmarui Bergmanui. Apie švedo Ingmaro Bergmano kūrybą - pro teatro prizmę klube WOO.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 29 (šeštadienis)

Po į sapną panašaus Romeo Castellucci spektaklio „Tragedija Endogonidia. IV epizodas. Briuselis“ Nacionaliniame dramos teatre vieną įdomiausių ir išskirtinių pasaulio režisierių R. Castelluccį kalbins Vilniaus universiteto Filosofijos specialybės doktorantas ir dėstytojas, vertėjas ir įvairaus pobūdžio tekstų autorius, jaunosios kartos intelektualas Kristupas Sabolius . Apie naują gyvybės formą teatre - šeštadienio vakarą WOO klube.

SIRENŲ klubas atviras teatro meno gerbėjams. Čia ne tik bus galima susitikti su pasaulinio garso įžymybėmis, išsakyti savo nuomonę, bet ir aktyviai dalyvauti diskusijose.
Susitikimų vakarai klube – nemokami.

Jau dabar galite pateikti klausimus SIRENŲ klubo koordinatorei Karinai Metrikytei elektroniniu paštu: [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų