REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus ir Jungtinių Tautų generalinis sekretorius B.Kimunas kalbėjosi apie klimato atšilimą, "įšaldytus konfliktus", padėtį Afganistane ir santykius su Rusija, pranešė Prezidento spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

JAV su darbo vizitu viešintis prezidentas Valdas Adamkus sekmadienį Niujorke susitiko su Jungtinių Tautų Organizacijos generaliniu sekretoriumi Ban Kimunu (Ban Ki-moon).

REKLAMA

Pokalbio metu Lietuvos vadovas su JT vadovu aptarė prasidedančios JTO sesijos darbus, planuojamas diskusijas apie klimato kaitą, Lietuvos indėlį kuriant stabilumą ir saugumą Afganistane, santykius su Rusija, "įšaldytų konfliktų" Gruzijoje ir Moldovoje sprendimo svarbą.

V.Adamkus padėkojo JTO generaliniam sekretoriui B.Kimunui už pastangas ir iniciatyvumą sustiprinant Jungtinių Tautų Organizacijos vaidmenį kovoje su klimato atšilimu.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinis Sekretorius B. Kimunas pristatė Lietuvos vadovui iniciatyvas, turinčias padėti mažinti aplinkos taršą. Jis pabrėžė, kad kovai su klimato atšilimu pakanka išteklių, technologijų ir pajėgumų, tačiau trūksta valstybių politinės valios. Todėl, pasak JTO vadovo, šioje Jungtinių Tautų Organizacijos sesijoje ir buvo nutarta didžiausią dėmesį skirti valstybių vaidmeniui kovoje su žmonijai gresiančiu reiškiniu.

Šalies vadovas pakvietė Generalinį Sekretorių apsilankyti Lietuvoje, kuri savo įgyvendinamomis ekonominėmis, demokratinėmis ir administracinėmis reformomis daugelyje sričių galėtų būti pavyzdžiu ir kitoms JTO šalims.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsakydamas į JTO vadovo klausimą apie Lietuvos santykius su Rusija, prezidentas V.Adamkus pabrėžė, kad Lietuva siekia konstruktyvių, abipuse pagarba pagrįstų santykių. Tačiau Lietuvos vadovas apgailestavo, kad su Rusija iki šiol nepavyksta išspręsti kai kurių energetinių resursų tiekimo problemų, kitų klausimų.

Šiandien prezidentas V.Adamkus tęs darbo viziją Jungtinių Tautų Organizacijoje. Lietuvos vadovas dalyvaus JTO Generalinės asamblėjos 62 – ojoje sesijoje, susitiks su Makedonijos prezidentu Branku Crvenkovskiu, kartu su Estijos Respublikos prezidentu Toomasu Hendriku Ilvesu ir Latvijos Respublikos prezidentu Valdžiu Zatleriu dalyvaus Niujorko biržos dienos uždaryme, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų