REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per slaptą operaciją Sirijos kariškiais apsimetusių Izraelio žvalgybininkų grupė Sirijoje aptiko Šiaurės Korėjoje pagamintas branduolines medžiagas, pranešė britų dienraštis „The Sunday Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Remdamasis „informuotais šaltiniais“ Vašingtone ir Jeruzalėje, dienraštis teigia, kad ši žvalgybos operacija buvo įvykdyta dar prieš rugsėjo 6 d. Izraelio aviacijos surengtą aviacijos antskrydį, per kurį buvo bombarduojamas įtartinas karinis objektas Sirijos teritorijoje šalia sienos su Turkija. „Ši ataka buvo surengta pritarus JAV po to, kai buvo gauti branduolinių medžiagų pavydžiai ir patvirtinta, kad jos buvo atvežtos iš Šiaurės Korėjos“, - rašo „Sunday Times“.

REKLAMA

Dienraščio teigimu likus porai mėnesių iki atakos iš oro Izraelio Gynybos armijos generalinio štabo specialiosios paskirties dalinių kariai veikė minėto karinio objekto, esančio šalia Sirijos Dayr az-Zawr miesto, apylinkėse. Jie rinko radioaktyvių medžiagų pavyzdžius.

„Sunday Times“ rašo, kad Sirijos kariškių uniforma persirengę Izraelio žvalgybininkai buvo priversti surengti vieno minėtos bazės sandėlio užpuolimą, nes Vašingtone buvo pareikalauta papildomų įrodymų, patvirtinančių Sirijos ir Š. Korėjos bendradarbiavimą branduolinėje srityje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų