REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo valdybos leidimo negavusių keliolikos Darbo partijos narių išvyką į Maskvą, kur penktadienį jie dalyvavo nuo Lietuvos teisėsaugos besislapstančio šios partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho spaudos konferencijoje, Tėvynės sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius vadina politiniu akibrokštu, o „sveikesnio proto partijos nariams išsivaikščiojimas belieka vienintelė priimtina išeitis“.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos pirmininko pavaduotoja Loreta Graužinienė, jau pasibaigus spaudos konferencijai „Piliečių teisių ir laisvių pažeidimai Europos centre“, lrt.lt patvirtino, kad į Maskvą atvyko keliolika partijos narių.

REKLAMA

Be jos, V. Uspaskicho minčių klausėsi Virginija Baltraitienė, Jonas Pinskus, Antanas Bosas, Ramunė Visockytė, Saulius Bucevičius, Valentinas Bukauskas, Romualda Kšanienė, Kęstutis Daukšys, Europos Parlamento narės Ona Juknevičienė ir Jolanta Dičkutė bei kiti partijos nariai.

Į Lietuvą nekart žadėjęs grįžti V. Uspaskichas, jau beveik pusantrų metų gyvenantis Rusijoje, darkart pakartojo ketinantis sugrįžti.

Į Maskvą išvykusi parlamentarų grupė nesikreipė į Seimo valdybą. Seimo Pirmininkas Viktoras Muntianas Lietuvos radijui sakė, kad Etikos ir procedūrų komisiją tai turės įvertinti.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip tautos atstovams – tai visiškai netinkamas poelgis. Kita vertus, tai yra ir Seimo Statuto pažeidimas, nes norint sesijos metu išvykti, reikia gauti Seimo valdybos pritarimą“, – teigia V. Muntianas.

Pasak Tėvynės sąjungos pirmininko A. Kubiliaus, į Maskvą išvykę Darbo partijai priklausantys parlamentarai daro gėdą Lietuvai.

„Tokias kvailystes gali daryti tik sunkių įsipareigojimų susaistyti žmonės. Dar didesnė gėda, kad užtarimo ieškoma valstybėje, kuri sparčiai tolsta nuo demokratinio pasaulio.

Betrūksta, kad tie parlamentarai dar sustotų pasitarti ir pasiguosti Minske. Jei tiems žmonėms mielesnė valstybė, kuri globoja nusikaltimais įtariamus politikus, tai gal jiems išties vertėtų ten ir pasilikti“, – teigia konservatorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu liberalcentristas Algis Kašėta primena, kad šiandien – darbo diena.

„Mane nustebino neatsakingas Seimo narių elgesys. Spaudos konferencija nėra priežastis neatvykti į darbą. O vertinant šį sprendimą politiškai, gaila, kad tokiais veiksmais Darbo partija kitoje šalyje diskredituoja mūsų politinę sistemą“, – lrt.lt teigė A. Kašėta.

Socialdemokratas Julius Sabatauskas taip pat mano, kad tokiais veiksmais Darbo partijos nariai diskredituoja Lietuvos politinę ir teisinę sistemą.

„Jie yra tautos išrinkti atstovai, tačiau elgiasi visiškai netinkamai. Neaišku, ko siekiama vykstant į Maskvą. Galbūt norima formuoti nuomonę, kad Lietuva nėra teisinė ir demokratinė valstybė.

REKLAMA

Tačiau reikėtų elgtis kitaip – jeigu buvęs partijos lyderis įtariamas nusikaltęs, partija kaip tik turi būti suinteresuota, kad tyrimas būtų vykdomas kuo greičiau, visomis teisinėmis priemonėmis, o ne važinėti į Maskvą“, – lrt.lt teigė parlamentaras.

Primename, kad Generalinė prokuratūra yra gavusi Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimą kandidatu į laisvą Seimo nario vietą Dzūkijos apygardoje įregistruotą V. Uspaskichą patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

V. Uspaskichas įtariamas Valstybinei mokesčių inspekcijai ir VRK pateikęs apgaulingus duomenis apie jo vadovautos partijos pajamas ir jų naudojimą.
 
 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų