REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Birutė Letukaitė surengė pirmąjį modernaus šokio festivalį Lietuvoje, išsyk tarptautinį. Iš jo išaugo kasmetis, tradicinis ir vienas žymiausių Kauno, kitaip žinomo kaip Lietuvos „modernaus šokio lopšio“, bei šalies kultūrinio gyvenimo renginių.
Per 16-a festivalio gyvavimo metų jo scenoje šoko daugiau kaip 1000 šokėjų, suorganizuotos dešimtys moderniojo šokio technikos seminarų. Šis renginys svarbus tiek visos Lietuvos šokio mėgėjams bei profesionalams, tiek ir meno mylėtojams, norintiems susipažinti su pasauline progresyvia kultūra.
Šiais metais, jau septynioliktą kartą vyksiantis festivalis pristatys trupes iš skirtingiausių kultūrų ir šokio mokyklų. Nuo Izraelio iki Brazilijos, Europos ar Lietuvos trupių. Festivalyje pasirodys Izraelio, Ispanijos, Italijos – Brazilijos, Čekijos, Lietuvos atstovai.
Festivalį VDU Didžiojoje salėje atidarys kompozitorius Vytautas V. Jurgutis kartu su festivalio organizatoriais Kauno šokio teatru „Aura“, parodysiantys multimedijinį šokio projektą „Time Line“. Antrojoje vakaro dalyje žiūrovai išvys vieną įdomiausių festivalio trupių - ispanus „Medea_73“ su jų darbu „Mnemosine“. Festivalio metu vyks jau tradiciniais tapę naktiniai spektakliai Kauno kameriniame teatre.
Tiesiai iš festivalio Kipre atvykstantys Izraelio šokėjai ir jų trupė „Kamea dance“ XVII ajam Tarptautiniam modernaus šokio festivaliui patiki spektaklio pagal Karlo Orffo muziką „Carmina Burana“ Pasaulinę Premjerą. Spektaklį užbaigsiantį šių metų festivalį, spalio 7 – 8 dienomis galės išvysti Kauno ir Vilniaus žiūrovai.
Kaip ir kiekvienais metais atvykstantys choreografai ves šokio meistriškumo seminarus, kuriuose ne tik gimsta naujos idėjos ir išraiškos formos, jungiančios patirtį ir eksperimentą, bet ir suteikia progą festivalio dalyviams iš arčiau susipažinti vienas su kitu.
Septynioliktasis festivalis laiko ranką ant Pasaulio modernaus šokio pulso, tęsdamas tradicijas, jis evoliucionuoja į vis naują emocijų ir vidinės nuotaikos būsenų išraišką, kuri ir yra kas kartą naujas festivalio veidas.

Daugiau informacijos rasite čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų