REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno "Žalgirio" komandos vyriausiojo trenerio asistentas 36 metų Darius Maskoliūnas į Europos čempionatą atvyko nuo ketvirtfinalio varžybų Madride.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pat finalo rungtynes kalbintas buvęs Lietuvos rinktinės įžaidėjas Krepsinis.net žurnalistui pasakojo, jog pirmą kartą gyvenime stebėjo rungtynes iš sirgalių tribūnų.

- Kokia jūsų nuomonė apie Lietuvos rinktinės pasirodymą?

REKLAMA

- Manau, kad lietuvių pasirodymą galima vertinti "super". Visada norisi tik geriausių rezultatų, bet žiūrint realiai, tai, ką mūsų vyrai pasiekė ir kaip žaidė viso čempionato metu yra labai geras rezultatas.

- Ar kuris nors lietuvių krepšininkas nustebino?

- Iki tol, kol traumos nekankino Šaro, jis pranoko visus mano lūkesčius. Po sezono, praleisto ant atsarginių žaidėjų suolelio, krepšininkas atrodė fantastiškai. Nesinori nieko išskirti, nes visi žaidė labai gerai. Tiek broliai, tiek Šiškauskas, kuris fantastiškai žaidė ir pusfinalio, ir mažojo finalo rungtynes, tiek Kaukėnas su savo metimais ir puikia gynyba. Galėčiau išvardinti visus ir kiekvienam pasakyti gerų žodžių. Nėra nei vieno krepšininko, kuris būtų nuvylęs. Tiek Jonas Mačiulis, kuris yra dar labai jaunas, bet kiek galėjo, tiek prisidėjo prie komandos pergalių. Visi kažkiek prisidėjo.

- Ar savo "Žalgirio" auklėtiniams Mačiuliui ir Jankūnui skyrėte dėmesio?

REKLAMA
REKLAMA

- Be abejo, būdavo malonu, kai Jonas aikštelėje padarydavo kažką gero ir nesmagu, kai nesisekdavo. Pauliukas, žiūrint į komandos sudėtį, negalėjo daugiau laiko praleisti aikštelėje, bet jis vis tiek buvo kolektyvo dalis. Kaip visi pralaimi, taip visi ir laimi. Džiugu, kad Lietuvos rinktinė pasirodė gerai.

- Ar nusivylėte po pralaimėjimo rusams?

- Sunku įvertinti tas emocijas. Gal ne nusivyliau, o šiek tiek jaudinausi, nes tokiais momentais negalima nuleisti rankų, žinant, kad kitą dieną žaidžiamos be galo svarbios dvigubos svarbos rungtynės dėl bronzos medalių bei patekimo į olimpines žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be abejo, buvo šioks toks liūdesys, bet yra kaip yra.

- Lietuvoje jau spėta įvertinti, kad Butauto iškovotos 8 pergalės iš 9 ir "tik" bronzos medaliai yra prastas rezultatas. Ką manote apie tokias nuomones?

- Neįsivaizduoju, kas po tokio pasirodymo galėtų įvertinti Butauto debiutą rinktinėje blogai. Pas mus ekspertų pilna, bet drąsiai galiu pasakyti – taip šneka tik neišmanėliai. Butautas šaunuolis, puikiai pasirodė su rinktine.

- Jums, kaip buvusiam krepšininkui, o dabar treneriui, sunku stebėti rungtynes iš sirgalių tribūnų?

REKLAMA

- Blogai. Nors jeigu laimime, tai gerai. Bet jeigu nesiseka, tai blogai. Kai būdavau aikštelėje, gali išsirėkti ir išreikšti emocijas. Nors tribūnose išsilieji kaip žiūrovas. Vis dėlto viduje kaupiasi blogos emocijos.

- Kada paskutinį kartą stebėjote rungtynes iš tribūnų?

- Kaip sirgalius, stebiu rungtynes pirmą kartą.

- Jeigu atvirai, ką palaikėte finale?

- Tiesą sakant, sirgau už rusus. Kodėl? Nes būsime pralaimėję tik čempionams (šypsosi).

Arijus Žakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų