REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Seimas įstatymais bei nutarimais yra įpareigojęs Vyriausybę iki 2008 m. pradžios sukurti valstybės turto informacinę paieškos sistemą, ministrų kabinetas iki šiol nesiėmė šių teisės aktų vykdymui reikalingų veiksmų. Susidariusią padėtį ketvirtadienį neigiamai įvertino Seimo Audito komitetas, pažymėjęs, jog valstybė turėtų žinoti, kokio dydžio ir kokiu turto ji disponuoja.

REKLAMA
REKLAMA

„Šios kadencijos Vyriausybė tęsia tradicijas ir nesprendžia klausimo dėl valstybės turto apskaitos, vėl siūlydama Seimui nukelti jos sukūrimo terminus kitai Vyriausybės kadencijai. Valstybė dar ir šiandien tiksliai nežino, kiek ir kokio turto turi, o tai ypač padidina piktnaudžiavimo valstybės turtu riziką”,- pažymėjo Seimo Audito komiteto pirmininkas Donatas Jankauskas.

REKLAMA

Įkurti valstybės turto registrą iki 2004 m. liepos 1 dienos Vyriausybei buvo pavesta dar 2003 m. Seimo nutarimu, kuris taip ir nebuvo įvykdytas.

Buvo atidėtas ir 2004 m. priimto Seimo nutarimo, numačiusio įkurti valstybės turto informacinės paieškos sistemą, vykdymas. Pagal pirminį planą sistema turėjo pradėti veikti 2006 m. liepos 1 dieną, vėliau priimtas Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymas numatė, jog sistema veiks nuo 2008 m. sausio 1 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kad Vyriausybė buvo įpareigota iki 2007 m. rugpjūčio paskirti instituciją, kuri būtų atsakinga už valstybės turto informacinės sistemos tvarkymą bei iki rugsėjo patvirtinti informacinės sistemos nuostatus, Audito komitetas konstatuoja, jog Vyriausybė iki šiol nesiėmė reikalingų veiksmų.

Vyriausybės planuose šiuo metu – naujo įstatymo pakeitimo projekto rengimas, kuris nukeltų valstybės turto informacinės paieškos sistemos sukūrimo terminą vėlesniam laikui.

Dėl Vyriausybės delsimo spręsti šį klausimą ir toliau lieka neaišku, kada bus sukurta valstybės turto informacinė paieškos sistema, „ir kada pagaliau valstybė žinos, kiek ir kokio turto turi“, pastebi Audito komitetas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų