REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos prieš savaitę „Klevo“ prekybos centro rekonstrukcijai leidimą gavusi pastato savininkė bendrovė „Maxima LT“ taip galingai puolė vykdyti savo planus, kad daugeliui panevėžiečių kilo mintis, jog iš senojo centro liks tik pamatai, rašo laikraštis "Sekundė".

REKLAMA
REKLAMA

Kaip „Verslo vartams“ pavyko sužinoti, pastato nesiruošiama griauti. Jis, kaip ir buvo numatyta, pradėtas renovuoti. Bus išverstos vidaus pertvaros, atnaujintas fasadas, pakeisti inžineriniai tinklai, stogo danga, atnaujinta ir padidinta automobilių stovėjimo aikštelė.

REKLAMA

„Nors pastatas bus visiškai pertvarkytas ir dėl to atrodys kitaip, žadame palikti kai kurias autentiškas detales, kurios primintų senąjį „Klevą“. Manau, kad panevėžiečiai šį prekybos centrą vis vien vadins senuoju vardu, todėl prekybos centro pavadinimo nekeisime“, – „Verslo vartams“ sakė „Maxima LT“ atstovė spaudai Viktorija Jakubauskaitė.

Kiek prekybos milžinė „Maxima LT“ investuos, nepranešama. Teigiama, kad galutinė suma bus žinoma tik darbams pasibaigus. Iš pradžių buvo planuojama, kad renovuotas „Klevas“ pirkėjams duris atvers lapkritį, tačiau jau dabar akivaizdu, kad tai įvyks vėliau.

REKLAMA
REKLAMA

„Planuojame, kad „Klevą“ atidarysime mėnesiu vėliau – gruodžio pradžioje, – sako V.Jakubauskaitė. – Ilgiau užtruko rekonstrukcijos plano derinimas.“

Pastato savininkė žada, kad „Klevo“ prekybos centro pirmame aukšte bus atidaryta 1000 kvadratinių metrų ploto „Maxima XX“. Iki rekonstrukcijos čia buvo viena prasčiausių Panevėžio regione „Maxima LT“ parduotuvė. „Jau sudaromos sutartys su nuomininkais. Norą įsikurti „Klevo“ prekybos centre jau pareiškė avalynės, drabužių, gyvūnėlių ir gėlių parduotuvės, banko filialas, vaistinė, veterinarijos vaistinė, soliarumo paslaugas teikianti įmonė, – tikina V.Jakubauskaitė. – Kas dar įsikurs centre, bus žinoma šiek tiek vėliau.“

Pirmasis dar 1970-aisiais statytas Panevėžyje prekybos centras „Klevas“ kapitalinei renovacijai buvo uždarytas pavasarį, nes per 37 metus šis statinys nebuvo net remontuotas. Moraliai ir techniškai pasenęs devynių tūkstančių kvadratinių metrų pastatas vienu metu net buvo pradėjęs kelti grėsmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų