REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2007 m. rugsėjo 18 d. Tarptautinis Kauno kino festivalis pristatys naujausius David‘o Lynch‘o ir Fatih Akin‘o filmus. Filmų „VIDAUS IMPERIJA“ ir „Iš kitos pusės“ premjeros įvyks rugsėjo 28 – spalio 7 dienomis Kaune, „Romuvos“ kino teatre.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinio Kauno kino festivalio organizatoriai džiaugiasi turėdami galimybę pirmieji parodyti David‘o Lynch‘o filmą „Vidaus imperija“ Lietuvos žiūrovams. Pernai Venecijos kino festivalyje David‘ui Lynch‘ui buvo įteiktas prestižinis apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus. Tuomet jis suintrigavo žiūrovus naujausiu savo filmu „Vidaus imperija“ („Inland Empire“). Beje, režisieriaus primygtinai reikalavo filmo pavadinimą rašyti didžiosiomis raidėmis, kodėl, žinoma - nepaaiškino.

REKLAMA

Venecijos kino festivalio spaudos konferencijoje D. Lynchas užtikrintai teigė, kad kūrinys turi absoliučiai aiškią prasmę. Pasak jo, „Vidaus imperija“ yra labai paprastas ir vienas iš lengviausiai išgliaudomų jo filmų. „Tačiau nereikėtų pasiduoti šiai režisieriaus intrigai, nes suvokti filmo esmę ir atsekti loginę įvykių eigą nebus taip lengva, - perspėja Kauno kino festivalio programos sudarytojas Tomas Tengmark, - netgi patyrę kinotyrininkai ir ištikimiausi fanai nesugeba paaiškinti filmo siužeto peripetijų po pirmojo seanso. Bet juk geriausi dalykai visuomet reikalauja pastangų.“ Pasak D. Lynch‘o „kiekvienas filmas yra tarsi ėjimas į nežinomą pasaulį, ėjimas į nežinomybę. Tačiau nereikia bijoti naudotis intuicija, jausti ir visą kelią mąstyti“.

REKLAMA
REKLAMA

"Vidaus imperija"

Mąstyti privers ir pagrindinėje Tarptautinio Kauno kino festivalio programoje „Tapatumai“ pristatomas Fatih Akin‘o filmas „Iš kitos pusės“ („Auf der anderen seite“, Vokietija, Turkija 2007 m.). Šių metų Kanų festivalyje ši juosta buvo apdovanota už geriausią scenarijų.

"Iš kitos pusės"

Vokiečių ir turkų kilmės režisierius filme įžvalgiai komentuoja Europos integracijos padarinius.  Šeši žmonės Vokietijoje ir Turkijoje ieško vienas kito norėdami išsiaiškinti savo praeities ir dabartinio gyvenimo istorijas. Nors jie ieško to paties tame pačiame mieste, atrodo, kad jų keliai nesusikirs tol, kol nebus per vėlu. Pasak režisieriaus „filmas pasakoja ne tik apie žmonių, bet ir apie dviejų valstybių santykius“.

Fatih Akin‘as sako: „Mano filme yra viltis, kad pasaulis pasikeis. Tikriausiai nuskambės filosofiškai, bet aš tikiu, kad šiuolaikiniame pasaulyje viskas yra politiška. Manau, kad šiais laikais neįmanoma atskirti gyvenimo nuo politikos ir meno.“

Daugiau informacijos www.kinofestivalis.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų