REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 5 – 11 d. „Skalvijos“ kino centre jau antrą kartą bus pristatomi naujausi rusų režisierių filmai. „Naujojo Rusijos kino dienų“ programą sudarys geriausi, įvairiais festivalių prizais apdovanoti filmai, sukėlę įdomias diskusijas kino kritikų ir žiūrovų tarpe.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas didžiausių praėjusių metų Rusijos kino įvykių buvo režisieriaus Pavelo Lungino filmas „Sala“ („Ostrov“). Filmas apie mirtiną nuodėmę, nepakeliamą kaltės jausmą, atgailą pelnė rekordinį nacionalinių apdovanojimų skaičių, iš kurių už pagrindinį – vienuolio Anatolijaus vaidmenį buvo apdovanotas aktorius Piotras Mamonovas. Filmas sulaukė neįtikėtino žiūrovų antplūdžio.

REKLAMA

"Sala"

Režisieriaus Andrejaus Ešpajaus filmas „Daugtaškis“ (“Mnogotočije”) sukurtas pagal Viktoro Nekrasovo apsakymą „Kira Georgijevna“ Lokarno kino festivalyje pelnė specialų C.I.C.A.E apdovanojimą, o Jevgenija Simonova buvo apdovanota „Nike“ kaip geriausia aktorė. Filmas pasakoja apie įžymią skulptorę Kirą (akt. J. Simonova), kuri turėdama ištikimą meilę, draugus, netikėtai vėl sugrįžta prie buvusios – pirmojo vyro meilės. Kai kas aktorę J. Simonovą gali prisiminti iš TV filmo „Paprastas stebuklas“, kur ji sukūrė vieną pirmųjų vaidmenų (princesę) arba iš populiaraus šių dienų TV serialo „Arbato vaikai“.

REKLAMA
REKLAMA

Legendinio TV serialo „Susitikimo vietos pakeisti negalima“ režisieriaus Stanislavo Govoruchino naujausias filmas „Artistė“ („Artistka“) pasakoja apie ne itin sėkmingą aktorę, kurios nei asmeninis, nei kūrybinis gyvenimas nesusiklostė. Tačiau nauja pažintis su profesoriumi staiga jai atneša sėkmę. Filmas pelnė Viborgo kino festivalio „Langas į Europą“ prizą.

Žymaus rusų režisieriaus Andrejaus Končialovskio pavardę gerai žino ne tik Rusijos, bet ir pasaulio kino žiūrovai. (Vienu metu režisierius gyveno ir kūrė Amerikoje.) „Naujojo Rusijos kino dienose“ bus parodytas jo naujausias filmas „Blizgesys“ („Glianec“) apie merginą Galią (akt. Julija Visockaja), kuri atvyksta į Maskvą, norėdama tapti modeliu, blizgių žurnalų viršelių veidu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Blizgesys"

Režisierė Vera Storoževa Lietuvos žiūrovams žinoma, kaip filmo „Dangus. Lėktuvas. Mergina“ autorė, sėkmingai dirbusi šiame filme su aktore Renata Litvinova. Naujausias V. Storoževos filmas „Kelionė su naminiais gyvūnais“ („Putešestvije s domašnimi žyvotnymi“) Maskvos kino festivalyje pelnė „Auksinį Georgijų“.

Sočio kino festivalį nustebino jauno režisieriaus Boriso Chlebnikovo pilnametražis debiutas „Laisvasis plaukiojimas“ („Svobodnoje plavanije“), kuris ir buvo apdovanotas už režisūrą bei pelnė kino kritikų gildijos tris „Baltus dramblius“. Subtili kino komedija pasakoja apie dvidešimtmetį Lionią, gyvenantį viename iš provincijos miestelių. Jaunuolis neturi ypatingų ambicijų, rimtų gyvenimo tikslų. Tik praradęs darbą, Lionia pirmą kartą gyvenime susimąsto apie gyvenimo prasmę.

Į „Naujojo Rusijos kino dienas“ ketina akvykti filmo „Daugtaškis“ režisierius A. Ešpajus, aktoriai J. Simonova, M. Jefremovas, K. Kutepova ir kt.

Filmai bus rodomi ne tik Vilniaus, bet ir Kauno, Panevėžio, Palangos, Visagino, Ukmergės žiūrovams.

„Skalvijos“ inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų