REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po šeštųjų pergalingų Europos čempionato rungtynių, kuriose lietuviai 80:61 įveikė slovėnus, įvyko spaudos konferencija. Joje vyriausieji komandų treneriai bei žaidėjai pasidalino mintimis apie susitikimą bei laukiančius varžovus ketvirtfinalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Goranas Jagodnikas, Slovėnijos rinktinės puolėjas:

Lietuva žaidė geriau ir nusipelnė pergalės. Pirmoje rungtynių pusėje neleidome varžovams pabėgti į priekį. Gerai puolėme, tačiau ne taip gerai gynėmės.

REKLAMA

Antroje rungtynių pusėje mums nepavyko nusiimti kamuolių, todėl lietuviai turėjo galimybę pakartoti netaiklius metimus.

Vis dėlto turime pakelti galvą į viršų bei trečiadienį nugalėti graikus ketvirtfinalyje.

Alešas Pipanas, vyriausiasis Slovėnijos rinktinės treneris:

Sveikinu Lietuvos komandą ir jos trenerį su pergale, kurios nusipelnė.

Pirmoje rungtynių pusėje leidome varžovams pataikyti 8 tritaškius. Negalime leisti varžovams mesti tiek tritaškių, ypatingai jei žaidžiame su tokia gerai atakuojančia komanda kaip Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA

Antroje rungtynių pusėje darėme per daug klaidų, kuriomis lietuviai labai sėkmingai pasinaudojo bei iškovojo pergalę.

Kšyštofas Lavrinovičius, Lietuvos rinktinės puolėjas:

Manau, kad viską lemia antra rungtynių pusė. Šiek tiek nerimavome, kai dėl traumos iš aikštelės pasitraukė Šarūnas Jasikevičius. Buvo labai sunku, bet Ramas (Ramūnas Šiškauskas) perėmė iniciatyvą ir galėjome atlikti mūsų derinukus.

Mums viskas pavyko. Manau, kad labai svarbus pergalės aspektas – gera gynyba, turbūt dėl to ir laimėjome, kad gerai gynėmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau matėme keletą Kroatijos rinktinės rungtynių. Tai geras priešininkas. Kroatijos komanda yra labai komanda. Jeigu jie nugalėjo ispanus, gali nugalėti bet kurį kitą priešininką. Vis dėlto manau, kad esame geresnė komanda ir bandysime įveikti kroatus.

Ramūnas Butautas, vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris:

Ačiū slovėnams už geras rungtynes. Tai jauna, perspektyvi bei talentinga komanda. Pirmoji rungtynių pusė buvo labai sunki, darėme per daug klaidų. Po didžiosios pertraukos geriau gynėmės, geriau kovojome dėl kamuolių ir iškovojome pergalę.

Ar rimta Jasikevičiaus trauma? Šiuo metu dar nežinau, kas tiksliai nutiko Jasikevičiui (Kiek vėliau paaiškėjo, jog įžaidėjas patempė šlaunies raumenį).

Šarūnas yra labai svarbus mūsų ekipai, tačiau Šiškauskas ar Kaukėnas gali perimti jo darbą. Jau mokame žaisti ir kitu įžaidėju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų