REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Valstybės Dūmai pateikta “Rosfinmonitoringo” – finansinės žvalgybos viršininko Viktoro Zubkovo kandidatūra, praneša “Gazeta.ru”.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai trečiadienį po pietų pranešė Dūmos pirmininkas Borisas Gryzlovas. Jis patvirtino, kad kandidatūra bus apsvarstyta Dūmos taryboje jau rytoj, vėliau įvyks susitikimai su frakcijomis. Plenariniame posėdyje klausimas gali būti svarstomas jau penktadienį.

REKLAMA

Interneto portalas “Grani.ru” pateikia tokią pretendento citatą, apibūdinančią jo pažiūras:

“Nebuvo Rusijoje finansų žvalgybos. Žinoma, jei ją būtų sukūrę prieš 15 metų, tai daugelio klausimų man šiandien niekas neužduotų. Greičiausiai, oligarchų Rusijoje būtų daug mažiau” (Rossijskaja Gazeta", 31.10.2006)

Prezidentas V. Putinas linkęs pasirinkimą atvirai sieti su rinkiminiais poreikiais. ”Iš tikrųjų, šalyje dabar artėja parlamento rinkimai, kuriuos vėliau seks prezidentinė kampanija. Galbūt Jūs teisūs ir mums reikia pagalvoti, kaip sutvarkyti valdžios struktūras, kad jos geriau atitiktų priešrinkiminį periodą ir paruoštų šalį porinkiminiam laikotarpiui.”, sakė jis. RIA "Novosti", 12.09.2007

REKLAMA
REKLAMA

Dar pora įdomesnių citatų: “Valstybės Dūma patvirtins bet ką, nors tai būtų Che Guevara ar Filipas Kirkorovas, - teigia Dūmos deputatas Vladimiras Ryžkovas. (“Echo Moskvy", 12.09.2007)

”Iš tikrųjų, šalyje dabar artėja parlamento rinkimai, kuriuos vėliau seks prezidentinė kampanija. Galbūt Jūs teisūs ir mums reikia pagalvoti, kaip sutvarkyti valdžios struktūras, kad jos geriau atitiktų priešrinkiminį periodą ir paruoštų šalį porinkiminiam laikotarpiui. RIA "Novosti", 12.09.2007

Michailas Kasjanovas (vienas opozicijos lyderių, buvęs premjeras): “Rusijos prezidentas gali atstatydinti vyriausybę bet kuriuo momentu. Pagal konstituciją, iš anksto vyriausybės įgaliojimus galima nutraukti arba dėl konfliktų su Dūma arba dėl kitų jos veiklos politinių motyvų. Manau, kalbama apie antrąjį variantą.” (“Grani.ru”, 12.09.2007).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasirinkimas netikėtas

Šiandien ryte, kai buvo paskelbta apie M. Fradkovo vyriausybės atstatydinimą, dauguma gerai informuotų asmenų buvo įsitikinę, kad artimiausiu metu bus pranešta apie S. Ivanovo paskyrimą premjeru. Tokiu atveju vyresnis ir labiau patyręs S. Ivanovas būtų pasiekęs rimtą pergalę prieš D. Medvedevą ir sustiprinęs savo kaip potencialaus kandidato tapti naujuoju Rusijos prezidentu pozicijas. Politologas Dmitrijus Badovskis pasklidusius gandus vertino daugiau kaip atskirų grupuočių kovos dėl posto išraišką, o ne kaip informacijos nutekėjimą, kurio V. Putinas esą nepakęstų.

REKLAMA

Klausimas, kas pakeis V. Putiną Rusijos prezidento poste, šiam 2008 metais baigus antrąją kadenciją, neduoda ramybės Rusijos ir viso pasaulio spaudai. Vilčių, jog prezidentu galėtų tapti žmogus, nepriklausantis artimiausių V. Putino patikėtinių ratui, lieka nedaug.

Rusijoje, kaip žinia, skaičiuojami ne reitingai ar kampanijai surinkti pinigai, o signalai, ką dabartinis šalies vadovas parinks ir rekomenduos tautai savo įpėdiniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų