REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos valdžios pastangos atkirsti savo piliečius nuo „nepageidaujamos“ informacijos internete nėra tokios efektyvios, kaip manyta anksčiau, pranešė BBC, remdamasi naujausio JAV mokslininkų tyrimo duomenimis.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia problemų didžiajai kinų ugniasienei iškyla internetinio piko valandomis – tuo metu, kai smarkiai išauga Kinijos interneto vartotojų srautas.

REKLAMA

Kinijos valdžios sukurta sistema ne tik blokuoja draudžiamą informaciją skelbiančių interneto svetainių adresus, bet ir filtruoja visą tinkle perduodamą informaciją, ieškodama draudžiamų žodžių ir nuorodų. Aptikus pažeidėjus, nutraukiamas duomenų apsikeitimas tarp serverio ir asmeninio kompiuterio.

Tyrimo metu mokslininkai nustatė, kad maždaug 28 procentai bandymų prasiskverbti į Kinijos interneto erdvę, naudojant tokias frazes, kaip „Falun Gong“, „Tiananmenio aikštė“, „nacistinė Vokietija“ ir „demokratija“, baigėsi sėkmingai, nes duomenų siuntimas nebuvo užblokuotas. Tai reiškia, kad Kinijos interneto vartotojai turi galimybę bent retkarčiais prieiti prie nuo jų slepiamos informacijos – gerokai dažniau, negu buvo manyta anksčiau.

Nepaisant to, daugeliu atvejų, teigia Kalifornijos Daviso universiteto kompiuterių mokslo departamento bei Naujosios Meksikos universiteto mokslininkai, mintis apie informaciją filtruojančią sistemą pati savaime yra efektyvesnė už realiai naudojamą technologiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų