REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol ES mažina savo augimo prognozes, Lietuva - didina

Lietuvos BVP šiemet turėtų augti 8,6% - 0,6 procentinio punkto daugiau nei buvo prognozuota vasaros pradžioje. Ir 1,4% daugiau nei Finansų ministerija (FM) prognozavo kovo mėnesį, rašo "Vz.lt".

REKLAMA
REKLAMA

Kitąmet BVP turėtų augti 5,3% (tiek pat buvo prognozuota ir kovą). 2009-2010 metais BVP turėtų augti atitinkamai 4,5% ir 5,2%. Tiek pat buvo prognozuota ir kovą.

REKLAMA

FM teigimu, patikslintas prognozes pirmiausia lėmė 29% pirmąjį pusmetį augęs Lietuvos prekių be naftos produktų eksportas, nemažėjantis skolinimasis bei vidaus vartojimas.

Savo ruožtu EK prognozuoja, kad 2007 m. ES ekonomikos augimas bus 2,8%, o euro zonoje - 2,5%, t. y. 0,1 procentinio punkto mažesnis nei numatyta pavasario prognozėje.

„Tvirti Europos ekonomikos pagrindai padės įveikti šiuos finansinius sunkumus. Tačiau padidėjus pavojui būtina, kad vyriausybės griežtai laikytųsi ekonomikos reformų ir biudžeto konsolidavimo plano, kad visos ES ekonomika taptų atsparesnė,“ – pranešime spaudai sako Choakinas Almunija (Joaquin Almunia), o už ekonomikos ir pinigų reikalus atsakingas EK narys.

REKLAMA
REKLAMA

Jis savaitgalį sakė, kad dabartiniai neramumai finansų rinkose šiemet Europos ekonomiką palies nedaug, tačiau finansų rinkų suirutės pasekmės stipriausiai gali pasijausti kitąmet.

Infliacija euro zonoje rugpjūčio mėnesį jau dvylika mėnesių iš eilės buvo ne didesnė kaip 2%. Atsižvelgiant į tai, prognozuojama, kad pagrindinių produktų kainos per visus 2007 m. Europos Sąjungoje padidės 2,2%, o euro zonoje - 2,0%.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų