REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Seimo kanceliarijos duomenimis, išlaidų pokalbiams telefonu limitusmetų pabaigoje yra viršiję daugiau nei 30 parlamentarų, o bendra visųšių parlamentarų įsiskolinimo suma gali siekti net 100 tūkstančių litų,rašo dienraštis "Lietuvos rytas".
Tačiau politikai nenori susidariusių skolų padengti iš savo piniginės,nors tai padaryti juos įpareigoja įstatymas. 10 šnekiųjų tautosišrinktųjų jau kreipėsi į Seimo valdybą, prašydami, kad jų skolos būtųpadengtos iš mokesčių mokėtojų kišenės teigdami, kad valstybė turipadengti minėtas išlaidas, nes jie telefonu esą rūpinosi valstybėsreikalais.
Tačiau Seimo kancleris Gintautas Vilkelis sako, kad šiuos politikusteks nuvilti, mat įstatymai nenumato galimybės kompensuoti už viršytuslimitus susidariusių skolų iš biudžeto, o parlamentarai šiuos pinigussumokėti iš savo kišenės arba iš biuro telefonams skiriamų išlaidų.
Anot kanclerio, patys politikai iš Seimo statuto išbraukė nuostatą,leidžiančią kiekvienam parlamentarui kompensuoti viršytus limitustaupesnių kolegų sąskaita, mat anksčiau jie galėjo tarpusavyje dalytissutaupytomis lėšomis, kurios buvo skiriamos frakcijoms.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų