REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno dykrose planuojami parkai ir gyvenvietės

Kauno centriniuose rajonuose – šimtai hektarų visiškai tuščių plotų: Vilijampolėje, šalia Senamiesčio – 20 hektarų neurbanizuotos miesto teritorijos, Žemuosiuose Šančiuose – 35 hektarai, Aukštuosiuose Šančiuose – 25 hektarai, Aleksote – net apie 200 hektarų, rašo "Laikinoji sostinė".

REKLAMA
REKLAMA

Dėl puikiose vietose esančių dykrų jau susirėmė statybas planuojantys investuotojai.

Kaip žinoma, Vilijampolės dykroje planuojama statyti mažam miesteliui prilygstančią gyvenvietę.

REKLAMA

Šančiuose šalia Nemuno plytinčią dykrą užsimojo kontroliuoti aplinkosaugininkai. 35 hektarų apleistoje teritorijoje rengiamasi kurti naująjį miesto parką.

Tarp Nemuno kranto ir Žemųjų Šančių gyvenamųjų kvartalų esanti teritorija miesto plane nurodyta kaip parko zona.

Netyla ginčai dėl oro uosto

Vis labiau įsismarkauja ginčai dėl Aleksote esančio S.Dariaus ir S.Girėno oro uosto ateities. Apleistas oro uostas užima apie 200 hektarų teritoriją, kurioje šeimininkauja privačių lėktuvų ir skraidyklių savininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Miesto savivaldybės administracija kuria planus maždaug 40 hektarų teritorijoje įrengti golfo treniruočių lauką, stadionus, maniežus, kempingą.

Lietuvos futbolo federacija jau pareiškė, kad planuoja investuoti apie 27 mln. litų į futbolo maniežo ir šešių treniruočių aikščių statybą.

Apie rimtus investicinius ketinimus prabilo ir Lietuvos rankinio federacija. Ji oro uosto teritorijoje norėtų pastatyti maždaug 10 mln. litų kainuojančią sporto salę, kurioje kasdien galėtų treniruotis apie 350 jaunųjų sportininkų.

Pranešta apie planus įrengti ir dvi ledo ritulio aikštes.

Tačiau deklaruojamiems investuotojų ketinimams priešinasi oro uoste įsikūrę aviatoriai. Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos prezidentas Algimantas Žentelis abejoja investuotojų planų skaidrumu. Jis tvirtina, neva sportas gali tapti priedanga pradėti gyvenamųjų namų statybas.

Parengė detalųjį planą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bene aiškiausios ateities perspektyvos susiklostė Vilijampolėje, priešais Senamiestį plytinčioje dykroje. Jau parengtas šios 20 hektarų vietovės detalusis planas. Čia numatoma statyti gyvenamųjų namų kvartalą, kuriame turėtų įsikurti apie 10 tūkst. žmonių.

Kauno architektų ir urbanistų ekspertų komisijai jau buvo parodytas ir šios teritorijos užstatymo maketas. Tačiau ekspertai jį sukritikavo. Pabrėžta, kad Vilijampolėje plytinti tuščia teritorija yra ypatingoje miesto vietoje, todėl ir projektas turėtų būti ypatingas.

Arūnas Dambrauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų