REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gėjai kreipėsi į Seimo narius

Lietuvos gėjai atviru laišku kreipėsi į Seimo narius, prašydami nepritarti įstatymo nuostatai, kuri draustų „agituoti už homoseksualius santykius“, praneša “DELFI”.

REKLAMA
REKLAMA

Gėjai įsitikinę, kad tokiu įstatymu siekiama uždrausti visą homoseksualios lytinės orientacijos asmenų ir jų asociacijų veiklą.

REKLAMA

Seime sudaryta speciali darbo grupė parengė naują Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo redakciją. Projekte siūloma įtvirtinti nuostatą, kad „darančia neigiamą poveikį nepilnamečių psichinei sveikatai, fiziniam, protiniam ar doroviniam vystimuisi laikoma viešoji informacija, kurioje agituojama už homoseksualius santykius“.

„Gerbiamas Seimo nary, kreipiamės į Jus Europos lygių galimybių visiems metais, kuriais akcentuojama teisingos visuomenės kūrimo svarba. Esame nusivylę Seimo valdybos sudarytos darbo grupės parengtu Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pakeitimo įstatymo projektu“, - laišką Seimo nariams pradeda Lietuvos gėjų lygos (LGL) valdybos pirmininkas Vladimiras Simonko.

REKLAMA
REKLAMA

Laiške teigiama, kad  sunku nustatyti, kuri informacija agituoja už homoseksualius santykius, nes toks kriterijus esą subjektyvus ir apima „beveik visą informaciją apie homoseksualios lytinės orientacijos asmenis ir jų asociacijų teisėtai vykdomą šviečiamojo pobūdžio veiklą“.

“Taigi šio įstatymo projekto pasekmės gali būti tokios, kad bus ribojamas ar uždraudžiamas visos informacijos arba didelės dalies informacijos apie homoseksualius santykius skelbimas ir platinimas“, - teigia LGL valdybos pirmininkas.

Minėtos nuostatos dėl homoseksualių santykių į įstatymo projektą įtrauktos Lietuvos katalikų bažnyčios vadovų ir Seimo Šeimos ir vaiko reikalų komisijos, kuriai vadovauja Seimo narė Rima Baškienė, iniciatyva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujoje įstatymo redakcijoje praplėstas sąrašas informacijos, kenkiančios nepilnamečių psichinei sveikatai bei protiniam ar doroviniam vystimuisi. Kenksminga informacija taip pat siūloma laikyti paranormalių reiškinių demonstravimą, sudarant įspūdį, kad jie yra tikri, hipnozės seansus, nešvankius posakius, žodžius ir gestus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų