REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj - rugsėjo 11 d. - Prezidentas Valdas Adamkus dalyvaus apskritojo stalo diskusijoje "Valstybė ir tradicinės religijos: sutarčių istorija, reikšmė, perspektyvos".

REKLAMA
REKLAMA

Diskusija, kurioje dalyvaus ir Lietuvoje viešintis Šventojo Sosto sekretorius santykiams su valstybėmis arkivyskupas Dominique Mambertis, yra skirta Lietuvos Respublikos ir Šventojo Sosto pirmosios sutarties – Konkordato - 80-mečiui paminėti.

REKLAMA

Apskritojo stalo renginyje bus kalbama apie valstybės ir tradicinių religinių bendruomenių santykius, bendradarbiavimo galimybes ir perspektyvas. Konferencijoje kalbės Prezidentas V.Adamkus, Šventojo Sosto sekretorius santykiams su valstybėmis D.Mambertis, Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis, Lietuvos evangelikų liuteronų Bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis, Užsienio reikalų ministerijos sekretorius Žygimantas Pavilionis, prof. Gediminas Mesonis.

REKLAMA
REKLAMA

Diskusijos dalyviai nagrinės, kuo grindžiamos ir kaip veikia sutartys tarp Lietuvos Respublikos ir Šventojo Sosto, aptars Lietuvos valstybės sutarčių su kitomis tradicinėmis religinėmis bendruomenėmis galimybes, valstybės ir religinių bendruomenių bendradarbiavimo problemas ir galimus jų sprendimo būdus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų