REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Seimo Pirmininkas Viktoras Muntianas susitiko su Čekijos Respublikos Senato Pirmininko Pšemyslo Sobotkos (Přemysl Sobotka) vadovaujama delegacija. Susitikime taip pat dalyvavo Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Čekijos Respublika grupės pirmininkas Virginijus Domarkas ir Seimo kancleris Gintautas Vilkelis.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu aptarti aktualiausi Europos Sąjungos klausimai, dvišaliai tarptautiniai santykiai, Lietuvos ir Čekijos parlamentinis bendradarbiavimas. "Esu bendradarbiavimo parlamentiniu lygiu šalininkas. Mus jungia istorinė patirtis ir ateitis – narystė ES ir NATO, todėl turime diskutuoti tam, kad galėtume aptarti mūsų buvimą ES", – sakė P. Sobotka.

REKLAMA

Lietuvos parlamento vadovas ir Čekijos Senato Pirmininkas aptarė Vyšegrado ir Baltijos valstybių bendradarbiavimo plėtrą. "Mes turime bendradarbiavimo patirties ir sėkmingai ją įgyvendiname per Kaimynystės politiką", – pabrėžė Seimo Pirmininkas V. Muntianas.

Seimo Pirmininkas taip pat pabrėžė demokratijos plėtros ir jos įtvirtinimo svarbą: "Kad ES Kaimynystės politika būtų įgyvendinama sėkmingai, reikia ir pačios ES žingsnių". Pasak jo, tai galėtų būti, pavyzdžiui, vizų liberalizavimas, kad rytinių kaimynių piliečiai galėtų įsitikinti demokratinių šalių galimybėmis.

Susitikimo metu taip pat aptarti Sutarties dėl Konstitucijos Europai prioritetai. "Mums labai svarbus ES solidarumas, jos pasirengimas kalbėti vienu balsu apie energetiką," – sakė V. Muntianas. Tarp prioritetų parlamentų vadovai taip pat pabrėžė nacionalinių parlamentų vaidmens didinimą, subsidiarumo ir proporcingumo principų taikymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų