REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po antrosios pergalės iš eilės Ispanijoje vykstančiame Europos vyrų krepšinio čempionate Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas buvo patenkintas tik pirmąja susitikimo dalimi, skelbia portalas "Krepsinis.net".

REKLAMA
REKLAMA

Nors strategas gerai įvertino auklėtinių puolimą ir gynybą, tačiau tvirtino, kad pernelyg individualus ir banguotas žaidimas nepadėjo dar smarkiau atsiplėšti nuo čekų.

REKLAMA

„Manau, kad krepšininkai per anksti pradėjo mąstyti apie rytdienos rungtynes su vokiečiais. Tai buvo didelė klaida ir dėl to čekai sugebėjo sumažinti atsilikimą. Žaidėme per daug individualiai, todėl ir nesugebėjome išlaikyti bei padidinti pranašumo“, – sakė R. Butautas.

Pasak rinktinės kapitono Ramūno Šiškausko, rungtynės nebuvo lengvos, komanda žaidė banguotai, darė nemažai klaidų.

„Mums nepatiko dvikova, turime žaisti kur kas geriau, jeigu norime patekti į tolimesnius etapus. Turime rungtyniauti visas rungtynes vienodu ritmu, nebanguoti. Gal šiek tiek pavargome. Nepriklausomai nuo to, prieš kokią komandą žaidžiame, neturėtume atsipalaiduoti, net jeigu pirmautume 25 taškų skirtumu“, – įsitikinęs R. Šiškauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Čekų trenerio Zdeneko Hummelio teigimu, jo vadovaujama komanda n uo pat susitikimo pradžios negalėjo sustabdyti lietuvių, kurie žaidė puikiai.

„Antroje rungtynių pusėje šiek tiek sumažinome atsilikimą, todėl dvikovos pabaigos nevertinu taip prastai, kaip galėjo būti. Manau, kad Lietuvos rinktinė bus viena pagrindinių kandidačių laimėti čempionatą arba bent jau iškovoti medalius“, – teigė čekų strategas.

Antradienį lietuviai rezultatu 95:75 sutriuškino Čekijos komandą ir užtikrintai pirmauja C grupėje.

Trečiadienį mūsų šalies rinktinė susitiks su vokiečiais, antrosiose čempionato rungtynėse sutriuškinusius turkus – 79:49.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nenoriu kalbėti apie rungtynių su Lietuva favoritą, – antradienį krepsiniui.net sakė D. Nowitzki. – Viską sužinosime tik tada, kai išeisime į aikštelę ir pradėsime žaisti“.

Paklaustas, ar matė Lietuvos rinktinės žaidimą, D. Nowitzki negailėjo pagyrų pagrindiniam mūsų šalies nacionalinės komandos įžaidėjui.

„Lietuva yra puiki komanda, kurios svarbiausiais ir naudingiausias žaidėjas – Europos krepšinio žvaigždė Šarūnas Jasikevičius. Jis nuostabiai kontroliuoja komandą, sustyguoja ekipos žaidimą, suranda laisvus krepšininkus ir puikiai skirsto kamuolius“, – tvirtino vokietis.

REKLAMA

D. Nowitzki nepamiršo ir kitų Lietuvos žaidėjų, tačiau konkrečių pavardžių nebeminėjo: „Šaras Lietuvos rinktinėje žaidžia ne vienas. Lietuviai turi ne vieną pajėgų aukštą žaidėją, todėl sudėtis yra iš tiesų galinga. Tačiau nenoriu užbėgti įvykiams už akių – viską pamatysime trečiadienį“.

Tuo metu Vokietijos rinktinės Ademolos Okulajos nuomone, akistatą tarp Lietuvos ir Vokietijos rinktinių laimės ta komanda, kuri geriau ginsis.

„Manau, kad dominuos lėtas pozicinis krepšinis ir ypatingai kibi gynyba. Ekipa, kuri padarys mažiau klaidų ir rungtyniaus ramiau, laimės rungtynes“, – sakė A. Okulaja.
 
 
 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų