REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 2–4 d. pirmą kartą Lietuvoje su oficialiu vizitu lankosi Italijos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas generolas leitenantas Filiberto Čeki (Filiberto Cecchi)  ir jį lydinti delegacija, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 3 d. svečias, lydimas Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų vado brigados generolo Arvydo Pociaus, lankėsi Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Karaliaus Mindaugo motorizuotųjų pėstininkų batalione (MPB), kuris šiuo metu rengiasi misijai Afganistane.

REKLAMA

Gen. ltn. F. Čeki pabrėžė, kad šis vizitas yra itin svarbus ne vien todėl, kad tai pirmas oficialus Italijos kariuomenės pajėgų vado vizitas į Lietuvą, bet ir dėl to, kad padės užmegzti tiesioginius ir asmeninius ryšius su Lietuvos kariuomene. Anot Italijos leitenanto generolo, Lietuvos ir Italijos kariai jau dirba Afganistane ir tarptautinėse pajėgose, todėl ypač svarbu gerinti tarpusavio bendradarbiavimą ir supratimą tarptautinių misijų metu.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau Italijos kariuomenės atstovai lankėsi Pabradės centriniame poligone, kur stebėjo Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės šeštosios pamainos (PAG-6) Mobiliosios ryšio ir stebėjimo grupės bei stovyklos apsaugos kuopos situacinio šaudymo pratybas.

Apibendrindamas apsilankymą Karaliaus Mindaugo batalione Italijos kariuomenės sausumos pajėgų vadas gen. ltn. F. Čeki sakė: „Geriausią įspūdį susidariau iš tarptautinių misijų, nes man teko daug kartų lankytis Afganistane. Aš gavau puikią žinią iš Afganistano Vakarų regiono vadavietės vado apie Lietuvos karių tarnybą ir jų profesionalumą, todėl esu labai sužavėtas jūsų sausumos pajėgų pasirengimu misijai Afganistane“, teigiama pranešime.

 
 
 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų