REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2007 09 04 (10.10 val. ir 19.10 val.)

Lietuvos politikai dažnai kartoja posakį, kad su laikraščiu galima užmušti musę ir žmogų. Taip jie kalba su pagrbia baime apie Lietuvos žiniasklaidą. Panašias frazes kartoja ir verlininkai, dalis visuomenininkų. Tačiau nuolat smunkant visuomenės pasitikėjimui žiniasklaida vis labiau girdisi ir žiniasklaidos kritikų balsai. Šiais metais savo veiklos ataskaitoje žurnalistams ir leidėjams kritikos nepagailėjo Žurnalistų etikos inspektorius Romas Gudaitis. Žiniasklaidos korupcijos lygį bandė išmatuoti žurnalisto Ryčio Juozapavičiaus vadovaujamas Transparency International Lietuvos skyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ar Lietuvos žiniasklaida ir joje dirbantys žurnalistai bei jiems vadovaujantys redaktoriai sugeba priimti kritiką ir į ją atsižvelgia? Ar nėra pavojinga kritikuoti žiniasklaidą viešiems asmenims? Ar Lietuvoje apskritai yra objektyvi žiniasklaidos kritika? Ar turime tikrų kritikų? Kokios kritikos labiausiai nusipelno žurnalistai ir žiniasklaidos priemonių savininkai?

REKLAMA

Šios temos bus nagrinėjamos rugsėjo 4 d., 10.10 val. Žinių radijo laidoje "Žiniasklaidos anatomija". Laidoje dalyvauja televizijos kritikas, Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto doc. Žygintas Pečiulis, Žurnalistų etikos inspektorius Romas Gudaitis bei žurnalistas Rimvydas Paleckis. Laida kartojama tą pačią dieną 19.10 val.

„Žiniasklaidos anatomija" – bendras Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Žinių radijo projektas. Laidą veda Dainius Radzevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų