REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Geotermos“ mįslė

Ant bankroto slenksčio atsidūrusi žaliosios energijos gamintoja „Geoterma“ gali atsidurti po bendrovės „Klaipėdos energija“ sparnu, rašo "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Vienas Ūkio ministerijos Vyriausybei siūlomų projektų – parduoti už skolas įkeistą „Geotermos“ turtą. Jo pirkėja galėtų būti „Klaipėdos energija“, kuri ir superka „Geotermos“ Klaipėdai gaminamą šilumą.

REKLAMA

Vasaros pradžioje veiklą sustabdžiusi „Geoterma“ dar praėjusiame dešimtmetyje iš Pasaulio banko yra gavusi kreditą, kurį administruoja Turto bankas.

Kredito grąžinimas yra įstrigęs, o „Geotermos“ turtas už skolą įkeistas. Pasaulio bankui iš viso negrąžinta apie 14 mln. litų.

Ūkio ministerijos sekretorius Anicetas Ignotas aiškino, kad taip pat bus gerinama „Geotermos“ vadyba, nes administracija yra daug ką netinkamai apskaičiavusi. Bendrovės valdybą numatoma papildyti mokslininkais.

REKLAMA
REKLAMA

Energetikų sluoksniuose kalbama ir apie tai, jog „Klaipėdos energija“ geoterminę elektrinę galėtų valdyti pagal valdymo sutartį.

Bet Vyriausybei toks siūlymas nėra teikiamas.

„Klaipėdos energija“ nesirengia mokėti už elektrinės naudojamas gamtines dujas ir elektrą, todėl tai – „Geotermos“ savininkų rūpestis.

„Geotermos“ kontrolinį akcijų paketą valdo Ūkio ministerija, nedidelę dalį akcijų turi „Lietuvos energija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų