REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Arnoldas Schwarzeneggeris (Arnoldas Švarcenegeris) trečiadienį sakė, kad Jungtinės Valstijos iki šių metų pabaigos turėtų išvesti savo pajėgas iš Irako.
"Turėtume nustatyti galutinį terminą ir grafiką, kada mes pasitrauksime", - sakė jis per kasmetinius pietus su žiniasklaidos atstovais Sakramente.
"Manau, turime labai aiškiai pasakyti irakiečių vyriausybei, kad neliksime ten amžiams, kad iki šių metų pabaigos jie turi tapti nuo nieko nepriklausomi, turi kiek įmanoma greičiau sukurti kariuomenę, kad galėtų patys savimi pasirūpinti", - sakė A. Schwarzeneggeris.
Nors daugiausiai gyventojų turinčios valstijos gubernatorius, nuosaikių pažiūrų respublikonas, ir anksčiau siūlė nustatyti terminą, kada iš Irako bus išvestos amerikiečių pajėgos, tačiau jis neminėjo, kad tai galėtų įvykti iki 2007 metų pabaigos.
A. Schwarzeneggeris sakė, jog remia naująjį prezidento George'o W.Busho (Džordžo V. Bušo) planą papildomai nusiųsti į Iraką 21 500 amerikiečių karių.
"Tikiuosi, jis priima teisingą sprendimą, siųsdamas daugiau karių, - sakė gubernatorius. - Aš pats manau, kad neturėtume atsukti nugaros irakiečiams ir tiesiog pasitraukti, nes buvo padarytos kelios klaidos. Manau, turime jiems duoti viską, ką galime".
"Manau, galime pasitraukti iš ten pergalingai", - pridūrė jis.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų