REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Vertybinių popierių komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys sako, kad priimti premjero kvietimą vadovauti Kainų komisijai jam buvo labai sunku. Anot kandidato, pradėjus eiti pareigas kai kurių dalykų jam teks mokytis, praneša „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad bus sunku. Ypač pradžioje, – sako V. Poderys. – Kainų reguliavimas labai susijęs su įmonių finansų išmanymu, o aš kaip tik Vertybinių popierių komisijoje karjerą ir padariau dirbdamas su įmonių finansais.

REKLAMA

Bus dalykų, kuriuos teks išmokti, čia nėra ko gintis ir slėpti, bet pagrindas yra įmonių finansai – tai man nėra svetima sritis“, – „Kauno dienai“ sakė V. Poderys.

Kol kas šalies vadovas naujam kandidatui neturi priekaištų, tačiau Prezidentūra ketina tikrinti jo patikimumą.

„Jis dirbęs vertybinių popierių biržoje, privačiame versle, mano patarėju buvo finansų rinkos klausimais. Mes manome, kad šis žmogus gana diplomatiškas ir turi patirties“, – sako Vyriausybės vadovas Gediminas Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės spaudos tarnyba praneša, kad Komisijos nariais siūlomi Žilvinas Klimka, Danas Janulionis, Jonas Grigas ir Rimantas Aloyzas Lukoševičius.

V. Poderys pernai kelis mėnesius dirbo G. Kirkilo patarėju finansiniais klausimais, vėliau perėjo į bendrovę „Finastos investicijų valdymas“.

Lrt.lt primena, kad anksčiau premjero į Kainų komisijos vadovus siūlytas kandidatas Darius Čeledinas sukėlė abejonių Valdui Adamkui. „Lietuvos energijoje“ dirbantis D. Čeledinas praėjusią savaitę savo kandidatūrą atsiėmė.

Dabartinio Kainų komisijos pirmininko Vidmanto Jankausko kandencija baigėsi jau balandį, tačiau jis dirba, kol bus paskirta nauja komisija.

V. Jankausko ir G. Kirkilo nuomonės išsiskyrė nekart, premjerą papiktino komisijos sprendimas reguliuoti dujas importuojančių įmonių viršpelnius.
 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų